fbpx

Ce este teava rotunda trasa si cum poate fi utilizata?

teava rotunda trasa

Teava rotunda trasa este un un material de constructii tubular ce apartine gamei de produse metalurgice si care prezinta o serie de caracteristici deoebite.

Materia prima din care este confectionata, anume otelul, se incalzeste la temperaturi foarte ridicate, astfel incat otelul sa devina suficient de maleabil pentru a fi intins si tras pana cand acesta capeta forma de tub gol cu forma perfect rotunda. Prin acest proces de fabricare se va obtine un produs final de rezistenta remarcabila.

Ce proprietati are teava rotunda trasa?

Modul sau de prelucrare face ca teava rotunda trasa sa capete proprietati speciale: aceasta nu prezinta puncte de sudura si are o forma simetrica perfect rotunda.

In general, punctele slabe ale unei tevi sunt reprezentate de punctele de sudura. Prin absenta lor, produsul capata stabilitate excelenta, fiind rezistent la sarcini marisi avand o durata de viata indelungata.

teava rotunda trasa

Lipsa punctelor de sudura ii ofera si un avantaj in privinta rezistentei la presiuni crescute. Datorita rezistentei, prin acest material metalurgic pot fi transportate fluidele sub presiune (apa, gazele naturale).

In plus, stabilitatea oferita de materia prima, impreuna cu absenta sudurii fac posibila alegerea de tevi cu pereti subtiri, fiind mai facil de transportat si manevrat si avand un pret mai redus.

Cum poate fi utilizat acest produs?

Datorita caracteristicilor speciale, acest produs metalic poate fi folosit intr-o o varietate de aplicatii.

Teava rotunda trasa este folosita in mod frecvent de catre constructori pentru realizarea a diferite constructii si confectii din metal, dar si drept conducta ce transporta fluide supuse presiunii. De asemenea, se preteaza excelent in numeroase proiecte precum realizarea de elemente pentru platformele petroliere, constructia de nave maritime sau a altor elemente si structuri ce functioneaza sub o presiune ridicata. Datorita rezistentei foarte bune, ea se poate utiliza ca element structural in constructiile cu cerinte de stabilitate mare.

La Mesteru Manole veti gasi teava rotunda trasa de calitate excelenta!

Daca sunteti in cautare de teava rotunda trasa calitativa si la pret avantajos, aceasta va este pusa la dispozitie de catre Mesteru Manole. Mesteru Manole reprezinta un magazin online de constructii ce ofera varietate de produse pentru orice proiect de constructii, aici putand gasi materialele potrivite cerintelor dvs.