Ce este si de ce are loc inspectia tehnica a vehiculelor?

ITP din Bucuresti

Vehiculele reprezinta una dintre cele mai importante componente ale sigurantei rutiere, motiv pentru care necesita o inspectie tehnica regulata. Inspectia vehiculelor este o procedura mandatata de autoritatile nationale de siguranta rutiera in aproape toate tarile lumii si presupune testarea starii tehnice a masinii in vederea asigurarii ca respecta reglementarile privind siguranta, emisiile si alte aspecte. Inspectarea unei masini poate fi ceruta la momente diferite, periodic sau la transferul catre un alt proprietar ori atunci cand destinatia masinii se schimba (de exemplu, cand masina personala devine taxi). In Romania, inspectia tehnica periodica are loc o data la doi ani, in fiecare an sau o data la sase luni, in functie de destinatia vehiculului.

Inspectia vehiculelor nu ar trebui sa se faca doar pentru a se conforma cerintelor legale, ci mai degraba cu accent pe siguranta soferului si a celorlalti participanti la trafic. O inspectie adecvata va oferi beneficii suplimentare si este o componenta importanta a gestionarii eficiente a flotei auto.

Pentru a reduce putin din tensiunea pe care fiecare proprietar de masini o are atunci cand vine momentul sa mearga la ITP, echipa Alfa Motors, un ITP din Bucuresti, pune la dispozitie cateva detalii despre verificarile facute!

In primul rand, se va verifica sistemul de franare. La pornirea masinii, presiunea aerului trebuie sa se ridice la maxim. La oprirea motorului, aceasta ar trebui sa ramana constanta. In momentul actionarii si mentinerii pedalei de frana, presiunea aerului ar trebui sa scada putin si apoi sa ramana constanta. Daca presiunea continua sa scada, sistemul are o scurgere de aer, moment in care veti primi o notificare conform careia acesta ar trebui revizuit.

ITP in sector 6 | cele mai bune preturi | alfaitp.ro

ITP in sector 6

O alta componenta verificata va fi directia. Aceasta ar trebui sa functioneze astfel incat sa nu existe prea multa libertate pe volan. Rezervorul de servodirectie ar trebui sa fie plin, motiv pentru care toate conductele ar trebui verificate de deteriorari, depuneri si scurgeri.

Mai sunt multe elemente care vor fi verificate in timpul unei vizite la o statie ITP, iar fiecare sofer ar trebui sa inteleaga ca toate sunt facute cu scopul de a oferi siguranta. Verificarea in sine are doar valoare de diagnostic, insa recomandarile ulterioare si reparatiile pentru o noua inspectie sunt absolut utile, macar o data la doi ani.

Oricand aveti nevoie sa programati ITP in sector 6, statia Alfa Motors va sta la dispozitie. Accesati http://www.alfaitp.ro/ pentru programari online sau apelati la numerele de telefon pentru programari telefonice!