fbpx

Ce este si ce nu este o urgenta stomatologica?

cabinet stomatologic in Colentina

Cand aveti de-a face cu o problema dentara, medicul dentist ar trebui sa fie primul care afla. Indiferent ca este vorba de o situatie severa sau minora, trebuie sa va adresati specialistului pentru a interveni in timp util. Astfel veti evita agravarea situatiei. Cu toate acestea, este important sa intelegeti diferenta dintre o problema dentara standard care poate astepta pana a doua zi si o urgenta reala care poate ameninta sanatate. Iata ce ar trebui sa stiti despre recunoasterea urgentelor dentare!

Desi multe persoane acuza dureri dentare, nu orice situatie dentara ar trebui considerata ca fiind o situatie de urgenta. Pana sa decideti ce urmeaza sa faceti, raspundeti la urmatoarele intrebari!

  1. Aveti o durere severa? Durerea severa si sangerarile sunt semne de urgenta.

  2. Ati pierdut un dinte? Tratamentul rapid il poate salva.

  3. Aveti dinti care se misca neobisnuit de mult? Un dinte liber, chiar fara durere, este o problema serioasa si urgenta.

  4. Aveti o infectie? Un abces sau o infectie grava poate pune viata in pericol si tratamentul nu ar trebui sa intazie.

  5. Sangerati? Acesta este un alt potential semn de urgenta.

In general, orice problema dentara care necesita tratament imediat pentru a opri sangerarea, pentru a atenua durerea severa sau pentru a salva un dinte, este considerata o situatie de urgenta. Acest lucru se aplica si in cazul infectiilor severe care pot pune viata in pericol. Daca aveti oricare dintre aceste simptome, este posibil sa aveti o urgenta dentara. Sunati la dentist si povestiti situatia, iar acesta va decide in cat timp sa va prezentati la cabinet.

Daca problema poate astepta pana in urmatoarele cateva zile, inseamna ca nu e o urgenta. Uneori, situatiile care par critice pot astepta una sau mai multe zile, atata timp cat ingrijirea este corespunzatoare. De exemplu, un dinte crapat este o urgenta daca fractura este foarte dureroasa sau a lasat fragmente ascutite care cauzeaza traume in interiorul gurii. In cazul unei fracturi nedureroase, vizita la medic poate fi amanata pana cand acesta va poate primi.

Urgente stomatologice non stop in Obor | elveto-dent.ro

urgente stomatologice non stop in Obor

Elveto Dent, cabinet stomatologic in Colentina, primeste pacineti care au urgente si rezolva problemele in timp record. Echipa Elveto Dent preia urgente stomatologice non stop in Obor, insa inainte de a veni, ar fi bine sa anuntati telefonic pentru o mai buna organizare.Asadar, puteti apela cu incredere la numerele de telefon afisate pe site-ul https://elveto-dent.ro/!