fbpx

Ce este orteza de mana si care este rolul ei?

nebulizatoare

Unul dintre cele mai cunoscute dispozitive de reabilitare este orteza de mana, care se aplica in general la incheietura mainii in situatii precum luxatii, entorse sau chiar fracturi. Dar pe piata exista o multime de alte tipuri de orteze, care sunt destinate diferitelor parti ale corpului, avand rolul de a oferi o sustinere suplimentara.

Cate tipuri de orteza de mana exista?

Ortezele reprezinta dispozitivele medicale folosite pentru a sustine și proteja articulatiile din anumite parti ale corpului, de la membre (superioare si inferioare), pana la coloana vertebrala sau chiar abdomen. Si in ceea ce priveste ortezele de mana exista mai multe tipuri de astfel de dispozitive, in functie de afectiune si localizarea acesteia.

De exemplu, una dintre afectiunile pentru care este recomandata purtarea unei orteze de mana este afectiunea de tunel carpian, avand rolul de a sustine incheietura mainii. De asemenea, exista si orteze pentru deget sau police, pentru cot sau umar, orteza suport pentru brat, precum si orteze fixe sau dinamice.

O gama foarte variata de astfel de orteze pot fi gasite la Med-Tehnica.ro, un magazin online de aparatura medicala si dispozitive de reabilitare, care se adreseaza atat specialistilor din domeniul medical, cat si oamenilor care au nevoie de un anumit tip de dispozitiv medical.

Cu ce se diferentiaza ortezele pentru copii de cele pentru adulti?

O alta categorie de orteze este cea destinata copiilor, in cazul carora este nevoie de orteze de dimensiuni mai mici, adaptate membrelor lor.

Majoritatea parintilor au in locuinta nebulizatoare pentru a trata afectiunile respiratorii la care sunt predispusi copiii, insa acestia nu iau in considerare ca energia foarte mare pe care acestia o au poate duce chiar la posibile accidentari, pentru care pot avea nevoie de folosirea unei orteze.

Orteza de mana | nebulizatoare | Med-Tehnica.ro

orteza de mana

In cazul copiilor, acestea trebuie sa fie realizate din materiale de cea mai buna calitate, dar care sa permita respiratia naturala a pielii. De asemenea, este necesar ca alegerea unei astfel de orteze sa se faca in marimea potrivita, pentru o eficienta si o siguranta mai mari.

Prin urmare, ortezele sunt dispozitive medicale foarte utile in vietile oamenilor, putand fi folosite atat pentru accidente minore, cat si pentru afectiuni mai grave.