fbpx

Ce este mierea de manuka si ce beneficii are?

Mierea de Manuka are proprietăți unice si un efect benefic asupra organismului. Arată, printre altele, proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Efectul benefic asupra sănătății este susținut de numeroase studii în care s-a dovedit că mierea are efect:

  • antiinflamator
  • antiaterosclerotic,
  • antioxidant,
  • de stimulare a sistemului imunitar,
  • ajuta la scăderea tensiunii arteriale,
  • creste secreția de bilă.

PH-ul scăzut al mierii de manuka, prezența peroxidului de hidrogen și conținutul ridicat de carbohidrați sunt responsabile pentru majoritatea efectelor benefice menționate mai sus.

Leptospermum scoparium este numele latin al arbustului de manuka. Este un arbust verde care crește în soluri uscate sau predispuse la secetă, până la aproximativ 2-5 m înălțime. în anul 2008 s-a constatat prezența metilglioxalului (MGO), responsabili pentru proprietățile benefice ale acestei mieri.

Datorită MGO, leptozinei și acizilor fenolici prezenți în toate sortimentele de miere de manuka, s-a constatat că aceasta prezintă proprietăți antibacteriene, antioxidante, antiinflamatorii și de vindecare a rănilor. În ciuda descoperirii acestor substanțe, mecanismul de acțiune al mierii este încă necunoscut.

Există diferite niveluri de MGO metilglioxal în produs. O valoare MGO ridicata, indica o capacitate antibacteriană mai puternica. Cele mai cautate sortimente sunt prezente aici https://sam-distribution.ro/produse-bio/miere-de-manuka/:

Miere de Manuka MGO 100+
Miere Manuka 250+
Miere de Manuka 400+
Mierea de Manuka 550+

Comparativ cu tipuri de miere, mierea de Manuka se caracterizează printr-o capacitate antioxidantă mai mare. Nici o alta miere nu mai are proprietăți similare.

Datorită activităților sale multidirecționale, mierea de manuka, a atras atenția multor cercetători care o folosesc in diverse terapii anti-cancer. În afară de medicamentele sintetice, cercetătorii folosesc adesea remedii propuse de natura.

După cum se dovedește, mierea de Manuka a început să fie folosită în terapiile anti-cancer ca agent de creștere a eficacității medicamentelor sintetice administrate în paralel. Eficacitatea utilizării sale cu 5-fluorouracil a fost observată la persoanele care suferă de cancer de colon.

Utilizarea mierii de Manuka a arătat, de asemenea, rezultate pozitive la persoanele care suferă de cancer de sân, mamelon și plămâni. Există speculații despre efectul inhibitor al flavonoidelor (prezente în mierea de manuka) asupra interleukinelor pro-inflamatorii, ale căror niveluri sunt semnificativ crescute la pacienții cu cancer.

Mierea de Manuka este disponibilă în borcane de 250 si 500 grame, cu concentratii de 100, 250, 400 mgo sau 550 și are o gamă largă de utilizări. Are proprietăți antibacteriene și antiseptice, antiinflamatorii, antifungice, crește rezistența organismului și luptă împotriva radicalilor liberi.

Datorită mierii, este posibilă eliminarea eficientă a gazelor generate de fermentarea alimentelor.

Atunci când doriti să cumpărați miere de Manuka, trebuie să aveți grijă la falsuri. Pentru a vă asigura că aveți de-a face cu produse autentice care vin direct din Noua Zeelandă, alegeti o sursa de incredere precum SAM-Distribution.ro și scanati QR codul de pe borcanul de miere.