Ce este asigurarea de credit?

Orice inceput in afaceri are riscurile sale, indeosebi pe un astfel de domeniu caracterizat de un permanent dinamism. Exista insa cativa pasi pe care daca ii vei urma, vei putea trasa cateva linii clare in ceea ce priveste siguranta afacerii tale.

Ce este asigurarea de credit comercial?

In primul rand, aceasta asigurare va protejeaza compania atunci cand clientul tau nu isi poate indeplini obligatiile financiare, un aspect ce va va scuti de numeroase dificultati financiare. In plus, va ajuta sa gestionati permanent creditul pe care il extindeti clintului dumnevoastra.
Deasemenea, printre alte avantaje se mai numara si garantia vanzarilor locale si de export si va poate ajuta sa extindeti o afacere chiar si in tarile afectate de criza economica sau care prezinta un grad ridicat de risc.

Cand ai nevoie de o asigurare de credit comercial?

Situatiile in care ar fi bine sa optati pentru o asigurare de credit comercial sunt destule si cu siguranta cateva dintre acestea nu iti sunt deloc straine. Tot ce trebuie sa stii e faptul ca riscurile in afaceri pot fi mai usor de control si gentionat atunci cand optezi pentru un astfel de serviciu. Alege o asigurare de credit atunci cand:

• Doresti sa iti extinzi relatia cu clientul
• Cand preconizezi intrarea pe o piata noua
• Cand clientul tau a intarziat cu platile catre furnizori
• Cand ai primit un cec refuzat de la banca
• Cand trebuie sa constitui provizioane pentru soldurile intarziate

Iata, acestea sunt doar cateva dar printre cele mai des intalnite situatii care iti pot afecta profitul pe o anumita perioada de timp, care pot duce la pierderea unui client sau a unui partener de afaceri. Daca ai nevoie de sfaturi nu ezita sa ceri consultanta, specialistii te vor ajuta sa achitionezi cel mai bun serviciu pentru tine si afacerea ta.