fbpx

Ce cred specialistii romani in comunicarea directa despre integrarea e mail marketingului cu social media

Conform unui studiu Strong Mail, lider european de solutii online pentru e-mail marketing si social media, 43% dintre marketerii abordati au spus ca vor include tacticile de social media in campaniile de emailing anul acesta.
„2011 va fi anul marilor provocari in industria Internetului, iar e-mail-ul ramane baza de comunicare relevanta cu abonatii tai. Provocarea este cum sa-ti intaresti si mai mult relatia cu consumatorii, prin implicarea lor in actiunile tale si prin cresterea angajamentului acestora, iar una dintre metode este sa combini doua canale de impact: e-mail si social media. Nu mai este suficient sa adaugi optiunea de <>-uire pe Facebook si Twitter, sa adaugi <> sau <> pe Twitter. Esential este cum ii determini pe utilizatori sa faca acea actiune, iar acea actiune va fi facuta doar daca acestia vor considera mesajul suficient de important si avantajos, atat pentru ei, cat si pentru prietenii catre care vor trimite mesajul tau. Trebuie sa le spui <> nu doar sa <>.”, este de parere Andrei Georgescu, Managing Director al companiei specializate in solutii de loializare prin intermediul e-mail-ului White Image-Loyalty Solutions.
La randul sau, Lucian Despoiu, fondatorul si directorul general al agentiei interactive de marketing digital Kondiment, considera ca „E-mail-urile care contin optiuni de <> pe Facebook si Twitter genereaza in general o rata de raspuns mai mare decat e-mail-urile simple. Mai mult decat atat, nu trebuie sa ne limitam la a insera, la sfarsitul continutului din e-mail, simple butoane cu link catre platformele sociale, cand sunt atat de multe posibilitati de a integra cele doua instrumente! Sa-ti incurajezi abonatii sa raspunda diverselor intrebari in retelele sociale si sa dezbata anumite subiecte, sa incluzi butoane de <> in newslettere si oferte promotionale, sa promovezi oferte exclusive pe Facebook si Twitter destinate doar abonatilor la e-mail, sunt doar cateva exemple. Elementul esential aici este <>, intr-un cuvant. Iar tonul vocii este la fel de important daca ne gandim ca sunt multi cei care implementeaza corect toate actiunile, dar gresesc nefolosind un limbaj adecvat canalului de comunicare.”
Marele avantaj al utilizarii retelelor sociale este gradul mare de socializare si impartasire a informatiilor. Mesajele bine construite pot capata caracter viral si pot ajunge la sute sau chiar mii de utilizatori.
„Intre email, Facebook si/sau Twitter si alte sisteme, se pot crea conexiuni care sa produca reactii pozitive din partea targetului, ajungand astfel rezultatele dorite. Integrarea tuturor acestor medii poate produce oportunitati de vanzare pe care nu le avem in mod curent. Acestea sunt generate prin cresterea notorietatii si chiar a reputatiei companiei, a produselor si serviciilor sale, prin automatizarea interactiunii, prin eliminarea rutinei si cresterea creativitatii.”, completeaza Bogdan Nedelcov, coordonator de proiect in cadrul companiei Mail Agent, filiala a firmei ActiveSoft specializata in realizarea de campanii de e-mail marketing.
Cea de-a treia editie a Conferintei Internationale „Marketing in Direct”, care se va desfasura in luna mai la Clubul Diplomatic Bucuresti, va prezenta metodele prin care e-mail marketingul poate fi integrat cu social media astfel incat campania de comunicare sa genereze cele mai bune si rapide rezultate. Dela Quist, speakerul favorit al editiei precedente, si specialistii romani Lucian Despoiu, Andrei Georgescu si Bogdan Nedelcov, alaturi de alti speakeri locali vor dezbate practicile si tendintele E-mail Marketingului in prima parte a Conferintei si la workshop-ul cu acelasi nume. In paralel se vor desfasura alte doua workshopuri, „Online si social media” si „Marketingul afiliat”, sustinute de specialisti din industria locala.

Hai pe www.marketingindirect.ro ! Este sursa ta de informatii din Marketing Direct!

Iti ascultam parerea pe http://www.marketingindirect.ro/forumel

Ne poti vedea pe http://www.youtube.com/marketingindirect

Urmareste-ne si pe http://www.facebook.com/group.php?gid=109001479121368&ref=mf