Ce calitați au cei cu relații de succes?

Am stabilit ca nu exista o rețeta a fericirii in doi și ca relațiile vin cu bune și cu rele. Exista totuși, unii care-s mai buni ca alții, care parca au descoperit un secret la care nu avem cu toții acces. Oamenii aia relaxați și dupa 8 ani petrecuți impreuna, care au o energie de ți-e drag sa petreci timp cu ei, oamenii aia care parca pun magie in fiecare zi.

Ei bine, nu fac nimic special, dar ei sunt oarecum speciali. De ce? Pentru ca ține mai multe de cine sunt ei ca indivizi, ce calitați și defecte au, cum se simt in pielea lor și cum lasa aceste lucruri sa influențeze traiul in doi.

Partea frumoasa este ca nimeni nu se naște invațat și ca fiecare poate sa ajunga sa exceleze in propria viața. interzisminorilor.net iti prezinta 9 calitați pe care cei cu relații reușite le au:

1.Iși permit sa fie vulnerabili

Cand suntem vulnerabili ii permitem celuilalt sa traga cu ochiul in sufletul nostru. Pe baza acestor momente intime se construiește increderea, iar gesturile de genul acesta sunt mai importante decat 1000 de cuvinte. De obicei, ne temem sa ne aratam vulnerabili pentru ca ne descoperim latura noastra sensibila, insa atunci cand ne simțim potriviți cu omul de langa noi, teama aceasta dispare.

  1. Iși inspira partenerul și nu cauta sa-l schimbe

Exista o diferența subtila sa vrem sa schimbam pe cineva și sa inspiram pe cineva sa se schimbe. Diferența sta in motivație, atunci cand vrem sa schimbam pe cineva o facem pentru binele nostru , atunci cand vrem sa inspiram pe cineva, atunci schimbarea vine pentru celalalt și intr-un final pentru amandoi.

  1. Sunt autentici

Oamenii care se cunosc in profunzime și care se simt bine cu ei inșiși nu se tem sa se descopere in fața lumii. Nu se tem sa-și descopere și arate limitele și il incureajeaza și pe partener sa faca la fel.

  1. Au incredere in cine sunt

Daca așteptam ca partenerul sa ne faca sa avem incredere in noi sau sa ne faca sa ne simțim bine, este o relație greu de susținut. Oricine are momente cand se indoiește, fie de relație, fie de el insuși și are nevoie de sprijin din partea persoanei iubite, insa pozitia pe care ar trebui sa o abordam este cealalta. Jobul partenerului nostru nu este sa ne faca se ne simțim noi bine, asta e treaba noastra.

  1. Nu sunt ranchiunoși

Daca purtam ranchiuna inseamna ca ne dorim ca celalalt sa se simta vinovat și rușinat de ce a facut, niște sentimente destul de distructive. A fi cu cineva care se simte inconfortabil, vinovat sau caruia ii transmitem genul asta de emoții negative nu se va transforma niciodata in relația la care visam: libertatea a fi așa cum suntem și increderea nelimitata in omul iubit.

  1. Sunt amuzanți

Umorul aduce doi oameni impreuna pentru ca este o reacție spontana și impulsiva. Cand radem lasam scuturile jos și nu ne mai protejam, astfel adevarata noastra fața iese la iveala. Doi oameni care rad impreuna se simt confortabili și nu se tem sa se lase expuși. Rasul relaxeaza, detensioneaza și ușureaza atmosfera. Plus ca instiga la joc și distracție

  1. Nu se identifica cu trecutul lor

Atata timp cat ne raportam la relația noastra in functie de cea nereușita sau foarte frumoasa pe care o au parinții sau in funcție de eșecurile și trairile noastre din trecut, nu suntem liberi sa cream o legatura adevarata cu omul de langa noi. Indiferent de fricile noastre, avem nevoie sa lucram cu noi, sa ne eliberam și sa realizam ca nu suntem sortiți unei anumite povești.Noi suntem stapanii vieții și deciziilor noastre și tot noi putem pune temeliile unui parteneriat solid alaturi omul nostru drag. Daca am facut greșeli putem invața din ele, daca ne gasim pe un traseu greșit, il putem corecta.

Fiecare cuplu are nevoie sa identifice problemele și sa lucreze la capitolele relației. Din pacate cu cat inaintam in varsta, cu atat ne este mai greu sa ne incredem in cineva, sa nu ne lasam influențați de bagajele și experiențele trecute și sa iubim cu daruire, dar iubirea apare tocmai pentru a ne ajuta sa scapam de emoțiile de genul asta. Orice relație sanatoasa pornește de la parteneri, odata ce intalnim omul potrivit putem incepe sa construim o poveste frumoasa, de spus nepoților.