Ce avantaje ofera un scaun cu rotile manual pacientilor?

MagazinulOrtopedic.ro

Din pacate, sunt momente in viata in care neprevazutul isi face aparitia intr-un mod foarte neplacut si lasa urme adanci si dureroase in viata oamenilor, imobilizandu-i pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de timp intr-un scaun cu rotile. Acesta nu este cel mai rau lucru care li se poate intampla, dar este un episod caruia trebuie sa ii faca fata cu brio.

Un accident sau o boala pot atrage dupa sine paralizie, fracturi, interventii chirurgicale ce necesita perioade lungi de recuperare, precum si probleme in mentinerea echilibrului. Cei care au probleme la coloana in urma unui accident, cei care au picioarele rupte, sunt in convalescenta dupa un tratament medical sau sufera de un anumit handicap locomotor care le limiteaza mobilitatea trebuie sa apeleze la ajutorul oferit de scaunul cu rotile pentru a se deplasa atat singure, cat si cu ajutorul ingrijitorilor.

In ce situatii poate fi folosit un scaun cu rotile manual

Pana nu demult, un scaun cu rotile manual era folosit indeosebi in centrele de recuperare, in spitale si in azilele de batrani, in clinici private si de stat. Acum, acest dispozitiv ortopedic este folosit inclusiv in casa bolnavilor, in plan privat, fiind de un real folos pentru a se deplasa atat in interior, cat si in exterior.

Scaunele cu rotile manuale sunt folosite in general in cazurile de paralizie, pentru pacientii care, dintr-un motiv sau altul se afla in imposibilitatea de a-si misca picioarele. De asemenea, acest tip de dispozitiv ortopedic poate fi folosit si in cazul unor fracturi foarte grave ce au loc in urma unor accidente de masina si nu numai, in urma carora genunchiul sau glezna sunt afectate. Un carucior cu rotile manual ofera posibilitatea pacientilor de a se misca liber cat de mult isi doresc acestia.

Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

De asemenea, sunt situatii in care scaunul cu rotile achizitionat din magazinul online https://www.magazinulortopedic.ro trebuie folosit dupa interventii chirurgicale sau dupa o boala din cauza careia pacientul a stat in spital prea mult timp, ori chiar atunci cand are dificultati in mentinerea echilibrului.

Avantajele scaunelor cu rotile manuale nu se opresc numai la aceste categorii de pacienti, ci sunt folosite si in maternitati, in cazul femeilor gravide care sunt in travaliu, dar si dupa nasterea naturala cand sunt slabite. Un scaun manual este mult mai ieftin decat unul electric si foarte eficient pentru utilizari temporare, fiind usor si simplu de transportat.