Ce ar trebui sa faca angajatorii pentru a gasi angajati calificati ?

2 noiembrie 2022
Autor:
Top Online Team SRL

Procesul de angajare poate parea simplu la prima vedere, insa cand vine vorba despre angajati calificati, s-a constatat ca piata din Romania duce o foarte mare lipsa de astfel de persoane. De aceea, atunci cand vrei sa ajungi la angajatul potrivit, primul si cel mai important pas de facut este sa configurezi o oferta cat mai buna.

Foarte multi angajatori au apelat la recrutare personal din Vietnam cu premiumhr.ro pentru a obtine forta de munca necesara in afacerea lor, insa aceasta este o decizie care va functiona doar pentru cei care nu au nevoie de personal care sa cunoasca limba romana. Pentru ceilalti, problema lipsei de personal persista, asa ca este bine sa stii cum sa faci o oferta de job care sa atraga personalul calificat catre firma ta.

Acoperiti detaliile importante ale postului inainte de a incepe angajarea

Anunturile si oferta ar trebui sa includa informatii precum titlul postului, compensatia, beneficiile si data estimata de incepere. Data de incepere depinde de disponibilitatea candidatului, dar puteti conveni in prealabil asupra tuturor celorlalti factori. Astfel vei putea trimite oferta cat mai repede posibil candidatilor pierduti la o alta oportunitate.

Discutati detaliile cu personalul care se ocupa de angajare atunci cand deschideti cererea. Iata cateva intrebari de pus:

  • Cui i se potriveste un astfel de rol?
  • Care este intervalul de salariu pentru acest post?
  • De ce va depinde pachetul final de compensare?
  • Vom oferi bonusuri pentru aceasta pozitie? Discutati despre alte compensatii, cum ar fi comisioane, bonusuri si recompense.
  • Ce fel de beneficii vom oferi?
  • Cate zile ar trebui sa asteptam ca un candidat sa accepte oferta noastra? In mod ideal, candidatii vor accepta in cateva zile, dar ati putea prelungi aceasta perioada daca este necesar.

Este posibil sa fie nevoie sa revizuiti toate acestea daca un candidat vrea sa negocieze, dar folosirea factorilor initiali ca referinta ajuta la accelerarea procesului odata ce ati gasit cel mai bun candidat.

Accelerati procesul de angajare si  obtineti mai rapid semnaturile candidatilor tinand in permanenta legatura cu acestia si eliminand birocratia care nu este necesara.

Recruitorii trimit candidatilor scrisori de oferta scrise, la cererea managerului de angajare. Aceasta inseamna ca, chiar daca candidatul respinge oferta, recrutorii este posibil sa nu stie, asa ca este ideal sa vorbiti cu potentialii candidati si cu persoanele pe care le recrutati, pentru a sti care este pozitia lor cu privire la oferta primita.

Anticipati acest lucru prezentand mai intai o oferta de munca unui candidat la telefon. Candidatii pot sa refuze sau sa accepte verbal oferta ta. Intrebati managerii  daca ar dori ei insisi sa extinda oferta, deoarece ei sunt cei care i-au intalnit pe candidati si probabil vor fi managerii noului angajat. Dar, chiar daca recrutorii sunt cei care extind oferta, va economisi mult timp daca candidatul se retrage din procesul de angajare.

Astfel, va fi mult mai simplu sa ajungeti la anagajatii potriviti mai usor si mai rapid, fara sa intampinati probleme si fara sa pierdeti timpul.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram