Ce anvelope sa-mi cumpar?

Multi soferi ajung intr-un pas cand trebuie sa decida ce anvelope noi sa cumpere si sa-si monteze pe masina. Acest aspect este in special destul de complicat, in special daca nu ati fost multumiti de performanta si siguranta oferita de actualul set de cauciucuri auto. Inainte de cumpararea unui set de pneuri, este esential sa luati in considerare la ce folositi masina cel mai des. Daca este pentru condus doar in oras, aveti anumite cerinte de la o anvelopa, daca concudeti exclusiv pe autostrada, aveti alte cerinte. Cu cat aveti o privire de ansamblu asupra a ceea ce folositi masina cel mai dus, cu atat va este mai simplu sa va decideti asupra anvelopelor pe care trebuie sa le cumparati.

La ce sa fiti atenti in special atunci cand va decideti asupra unui set de anvelope vara.

  • indicele de viteza

Este important sa tineti cont de acest aspect, in special daca conduceti cu o viteza ridicata pe o perioada larga de timp. Daca folositi masina doar pe autostrada, aspectul indicelui de viteza este crucial. Majoritatea anvelopelor au indice de viteza H (210km/h) sau V (240 km/h), ceea ce este mai mult decat indeajuns pentru majoritatea masinilor si soferilor romani.

  • indice de greutate

Indicele de greutate reprezinta cate kg poate suporta o anvelopa, in cazul unei masini, fiind impartit la 4. Majoritatea anvelopelor au indice de greutate potrivit, insa trebuie sa tineti cont daca este nevoie de marcajul XL (extra-load), acest aspect fiind in special valabil daca aveti S.U.V sau o limuzina sau orice masina de tip premium care o greutate ridicata si are nevoie de cauciucuri cu ExtraLoad.

  • sezonul ales

Multi soferi tind sa opteze pentru anvelope all season, considerand ca nu exista dezavantaje sau minusuri la ele. Adevarul obiectiv este ca un set de anvelope all season nu este recomandat daca conduceti multi km anual si daca aveti un stil de condus sportiv, ele neoferind o performanta ridicata in niciun sezon, fiind gandite sa ofere o performanta mediocra pe toata perioada anului.

 

Tineti cont de aceste aspecte cand doriti sa cumparati un set de anvelope online. Pneurile reprezinta contactul masinii cu asfaltu, de aceea starea lor are un impact major in performanta si siguranta condusului. Tineti cont de aceste aspecte, pentru a cumpara un set de pneuri potrivit nevoilor masinii si situatiei in care va aflati. Nu este recomandat sa cumparati anvelope doar dupa considerentul economic si sa achizitionati cauciucuri ieftine, netinand cont de performanta pe care o ofera si prin urmare, siguranta lor.