Ce analize ginecologice se efectueaza la un control?

Vizita unui medic specialist in ginecologie trebuie sa fie o rutina in viata oricarei femei. Va recomand ca o data pe an sa va rezervati timp si sa va adunati curajul necesar pentru a vizita un astfel de medic. Afectiunile sistemului genital feminin pot duce la probleme mult mai grave, dar depistate din timp pot fi inlaturate mult mai usor. Din punctul meu de vedere este foarte important pentru orice femeie ce si-a inceput viata sexuala sa fac acest pas anual.

In cazul in care nu ati mai fost la un control ginecologic este nevoie sa va interesati cu privire la anumite proceduri ce trebuie urmate inainte de realizarea acestuia. Din punctul meu de vedere este necesar sa intrebati o asistenta sau o persoana de la receptia clinicii cu privire la “ritualurile” ce trebuie urmate anterior consultului.

In general, este indicat sa nu intretineti raporturi sexuale cu cel putin 48 de ore inainte de vizita docotorului ginecolog pentru a nu influenta rezultatele testelor. De asemenea, trebuie sa evitati spalarea vaginului in interior si utilizarea sapunurilor sau gelurilor de dus dure, va recomand sa utilizati numai produse dedicate igienei intime. Orice produs neindicat poate influenta rezultatele.

Ce analize imi va recomanda medicul ginecolog?

Controlul ginecologic se desfasoara prin adresarea unor intrebari pentru a te cunoaste si pentru a obtine informatii cu privire la anumite cauze ce determina unele afectiuni, in cazul in care sunt prezente. Doctorul va va recomanda, in principiu, testul citologic Babes Papanicolau si un examen al secretiei vaginale. Aceste doua analize se efectueaza anual. Testul Papanicolau (PAP) este dedicate depistarii cancerului de col uterin si este recomandat tuturor femeilor ce si-au inceput viata sexuala. Cel din urma este efectuat pentru depistarea anumitor infectii sau boli cu transmitere sexuala.

De asemenea, daca prezentati anumite simptome, acesta va efectua si alte seturi de analize prin care poate determina un diagnostic. In cazul in care doreste o analizare mai amanuntita, va poate recomanda o ecografie transvaginala. Cu ajutorul acesteia poate observa mult mai bine zona cervicala si ovarele dumneavoastra.

La finalul controlului, medicul va controla si sanii, anume glandele mamare, pentru a se asigura ca sunteti sanatoasa. Dupa varsta de 40 de ani este indicat sa efectuati o mamografie, insa daca nu ati ajuns la varsta restectiva si aveti temeri in privinta sanilor, va recomand sa efectuati o ecografie mamara.

Cand este timpul sa consult un medic ginecolog?

Trebuie sa vizitati un medic ginecolog dupa inceperea vietii sexuale pentru a preveni aparitia anumitor afectiuni, insa, daca prezentati anumite simpome, puteti face acest lucru si inainte de acest pas din viata dumneavoastra.

Multe probleme ce tin de hormonii secretati in corp pot fi cauzate de o anomalie a sistemului genital feminine, de aceea va recomand sa consultati un medic ginecolog daca va confruntati cu anumite afectiuni. Acneea este una dintre acestea si este determina de secretiile de hormoni anormale. Una dintre cauzele care determian secretia anormala de hormoni este reprezentata de chisturile ovariene. Acestea pot fi observate doar cu ajutorul unei ecografii transvaginale, iar medicul ginecolog poate recomanda un tratament correct.

De asemenea, daca doriti sa purtati o sarcina, este necesar sa efectuati o serie de analize. Doctorul specialist in ginecologie va va monitoriza sarcina astfel incat, atat dumneavoastra, cat si pruncul sa fiti sanatosi. Totodata, in cazul in care nu reusiti sa ramaneti insarcinata, acest medic va poate recomanda proceduri prin care sa reusiti.

Este foarte important controlul ginecologic inainte sa deveniti mamica pentru ca va poate oferi sfaturi si indrumari, de asemenea va poate verifica starea de sanatate si sansele pentru ca prunctul dumneavoastra sa se nasca sanatos.

Stiti cum sa preveniti o sarcina? Doctorul dumneavoastra ginecolog va poate oferi informatii prin care sa evitati o sarcina la o varsta frageda. Acesta va poate recomanda diferite metode prin care sa faceti acest lucru, de asemenea poate elibera pastile. Va rog sa nu administrati aceste pastile in functie de cum credeti dumneavoastra deoarece au reactii adverse grave daca nu sunt administrate precum recomanda medicul dumneavoastra specialist in ginecologie.