fbpx

Ce alegi: apartament sau casa? AVANTAJE si DEZAVANTAJE

Conceptul de ,,acasa,, reprezinta pentru majoritatea oamenilor propriul colt de Rai, locul unde se refugiaza dupa o zi grea la serviciu. In ziua de astazi, exista multiple optiuni de alegere ale acestui loc. Unii prefera un apartament, iar altii o casa, in functie de nevoile si dorintele fiecarei familii. Inainte de a decide ce tip de locuinta ti se potriveste cel mai bine, este important sa explorezi avantajele si dezavantajele fiecareia in parte, pentru a lua decizia potrivita.

Pana acum, oamenii se mutau de la tara la oras sau de la casa la bloc pentru un stil de viata mai cosmopolit, cat mai aproape de inima citadina. In prezent, cei mai multi cauta sa se mute la casa, unde au mai mult spatiu si o curte unde sa se joace copii, departe de poluare. In marile orase si nu numai, se deruleaza din ce in ce mai multe proiecte de construire a complexelor rezidentiale, ca si http://romcorezidential.ro/ , care ofera diverse beneficii, cum ar fi : modernitate, spatii verzi, curte exterioara, parcuri si locuri de parcare private. Apartamentele construite in ultimul timp sunt mult mai spatioase si compartimentate intr-un mod cat mai practic si util, fiind amplasate in zonele cu cele mai multe spatii verzi ale orasului. Pentru a-ti face o idee despre cum arata o locuinta care indeplineste toate calitatile de mai sus, vezi oferta de apartamente noi in sector 3 si analizeaza avantajele locatiei. Prin urmare, locuind intr-un astfel de apartament, te poti bucura de cateva beneficii pe care le ofera o casa.

Deci, ce sa fie? Casa sau apartament?

  • Casa – AVANTAJE

Un mare avantaj este faptul ca nu exista vecini care te pot deranja. Practic, poti face ce vrei, cand vrei, deoarece e casa ta si ai libertate deplina cand vine vorba de amenajari, avand posibilitatea sa extinzi camerele, sa spargi peretii sau sa faci orice alta modificare. Suprafata este si ea mai mare, deoarece locuitul la casa vine cu mai multi metri patrati si, de regula, camere mai mari decat cele dintr-un apartament la bloc.

Nu in ultimul rand, un avantaj il reprezinta curtea. Majoritatea caselor vin cu o curte mai mare sau mai mica, pe care o poti amenaja dupa bunul tau plac . Iar daca esti o persoana pasionata de gradinarit, atunci ai avantajul de a creste propriile legume si fructe.

  • Casa-DEZAVANTAJE

Costurile sunt mult mai ridicate, deoarece un spatiu mai mare vine automat si cu cheltuieli mai mari. Cel putin pe timp de iarna, costurile la intretinere vor fi mai ridicate decat cele ale unui apartament. In cele mai multe cazuri, casele se afla la marginea orasului, in zone mai putin populate, departe de marile magazine si piete. Daca nu beneficiezi de masina personala, va fi mai greu sa te deplasezi pe distante lungi, spre zonele centrale ale orasului.

  • Apartament-AVANTAJE

Costurile sunt mai reduse si apar mai rar cheltuieli neprevazute, iar spatiul este mai optimizat – chiar daca este mai mic, spatiul util al unui apartament este mai bine gandit, astfel poti fi mai organizat. In cazul apartamentelor rezidentiale, beneficiezi de servicii suplimentare si diverse facilitati in zona (sali de fitness, magazine, parcuri, gradinite etc.).

  • Apartament-DEZAVANTAJE

Probabil ca cel mai mare dezavantaj il reprezinta vecinii. Un apartament nu iti poate garanta niciodata ca vei avea liniste deplina. De asemenea, nici tu nu iti vei permite sa ii deranjezi pe ceilalti cu muzica la maxim sau sa serbezi in propria locuinta, in fiecare saptamana, cate un succes.

Cantarind aceste avantaje si dezavantaje, iti vei da seama ca fiecare tip de locuinta are partile ei bune si mai putin bune. Depinde de stilul de viata si de asteptarile fiecarei persoane cand vine vorba de nevoile personale si de preferinte.