Cazaturile – cele mai comune accidente la copii

1 iulie 2016
Autor:
Zoom-Biz

La vârsta copilăriei curiozitatea este una dintre valorile caracteristice, copii sunt dornici să cunoască mediul înconjurător și să descopere ce se află în jurul lor. Părinții, pe de altă parte, încearcă să îi ferească pe micuți de pericole și doresc, mai mult decât orice, să știe că se află în siguranță.

Potrivit specialiștilor de la Nationwide Children’s Hospital in Columbus, căzăturile se află pe primul loc în topul celor mai frecvente accidente ale copiilor pe timpul verii. Locurile de joacă, deși nu par a reprezenta un pericol major, având în vedere că micuții nu pot face foarte bine diferența între ce este periculos și ce nu, o clipă de neatenție poate provoca accidente.

Conform unui studiu al Organizației Safe Kids, căzăturile la copii au rezultat în aproximativ 2,578,235 de leziuni care necesitau tratament la camera de gardă. Doctorii atenționează că unele leziuni care par superficiale, pot de fapt să ascundă afecțiuni mai grave.

Cum se pot asigura părinții că cei mici sunt în siguranță?

Vara este o perioadă în care copii vor petrece mai mult timp în aer liber și, de foarte multe ori, se întâmplă ca aceștia să nu fie supravegheați. Mersul în parc este una din activitățile care, pe timpul verii, devine o rutină. De aceea, părinții ar trebui să aleagă cu atenție locul de joacă pe care cei mici îl vor frecventa pentru a fi siguri că nu vor apărea accidente. Leagănelele, balansoarele, dar și alte echipamente care se găsesc la locul de joacă trebuie să fie verificate pentru a nu avea părți care se pot desprinde.

În cazul în care copilul s-a accidentat în urma unei căzături, părinții trebuie să analizeze cu atenție comportamentul micuțului, atât imediat după întâmplare, dar și la câteva săptămâni după aceea, deoarece simptomele unei contuzii pot apărea la câteva săptămâni de la incident. Simptomele care ar trebui să alarmeze părinții sunt stări de vomă, migrene, dificultate în menținerea echilibrului, pupile dilatate.

Ca o măsură în plus de siguranță sau ca un plan B, părinții pot achiziționa o asigurare de sănătate. Asigurările private de sănătate internaționale de la MediHelp oferă părinților două posibilități pentru siguranța celor mici. Astfel, părinții care deja dețin o asigurare medicală de la MediHelp pot adăuga la polița unuia dintre părinți copilul care va beneficia astfel, de asigurare, sau părinții pot achiziționa o asigurare medicală internațională pentru întreaga familie.

Vara este sezonul vacanțelor cu desăvârșire. Fie că părinții decid să meargă la mare sau la munte, în România sau în străinătate, grija părinților pentru copii se intensifică în această perioadă, deoarece micuții sunt expuși mai multor pericole. Deținerea unei asigurări de sănătate, cu o acoperire geografică mare, pe perioada vacanței este unul din lucrurile pe care părinții trebuie să le ia în considerare pentru a fi pregătiți pentru momente imprevizibile. Asigurările private de la MediHelp oferă acoperire atât în Europa, cât și la nivel internațional și poate fi o soluție bună pentru familiile care se gândesc să călătorească foarte mult.

Vacanțele de vară sunt perioadele copilăriei când copii își fac cele mai multe amintiri, învață lucruri noi și petrec mai mult timp în aer liber. Pentru ca și micuțul tău să se bucure de o vacanță de vară de neuitat, tu oferă-i siguranța, iar el se va distra pe cinste.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram