Cauzele, simtomele si tratamentul entorselor

29 septembrie 2020
Autor:
Touch Media

Leziunile muschilor, tendoanelor si ligamentelor sunt foarte comune si apar adesea in timpul activitatilor sportive, insa in situatii mai rare pot aparea si in timpul activitatilor simple, de zi cu zi. Cele mai frecvente leziuni ale tesuturilor moi sunt entorsele, intinderile, contuziile, tendinitele si bursita. In aceste situatii este nevoie de un tratament adecvat si chiar un repaus prelungit. O orteza pentru genunchi este absolut necesara si face parte din planul de urgenta impus in astfel de situatii.

Glezna este foarte predispusa la accidentari, in mare parte in randul sportivilor, dar se poate intampla si in randul oamenilor obisnuiti, deoarece este o structura articulara. Simptomele care va dau de inteles ca piciorul sufera de o entorsa sunt durerea, echimozele, edemul si inflamatia. Tratamentul pentru entorse include in primul rand repaosul, gheata, compresia elastica si proclivitatea, ridicarea piciorului mai sus de nivelul inimii. O consultatie la un medic ortoped este necesara si va lamuri toate aceste aspecte.

O entorsa de glezna poate aparea atunci cand piciorul se deplaseaza brusc spre interior, plasand o tensiune extrema pe ligamentele gleznei exterioare. O entorsa de genunchi poate fi rezultatul unei rasuciri bruste, iar o entorsa a incheieturii mainii poate aparea atunci cand exista o cadere pe mana intinsa.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram