Cauze ale respiratiei urat mirositoare

cabinet stomatologic din Bucuresti

Multi oameni experimenteaza respiratia urat mirositoare. Nimanui nu-i place sa vorbeasca cu cineva caruia ii miroase gura, dar ce se poate face in acest sens? Specialistii in sanatate si estetica dentara au cateva sfaturi in acest sens, dar inainte de a rezolva aceasta problema, este important de stiut de unde vine problema

Alimentele consumate pot influenta mirosul respiratiei. Cu siguranta, usturoiul consumat la cina este foarte benefic pentru sistemul imunitar, insa nu face minuni in ceea ce priveste respiratia. Poate veti fi tentat sa recurgeti la frunze de menta pentru a readuce mirosul proaspat, insa nu se vor intampla minuni asa cum va asteptati. In timp ce papilele gustative au fost rasfatate de un gust bun, lipsa periajului si a curatarii temeinice a gurii ar putea ruina totul.

Fara o intretinere adecvata, particulele de alimente vor determina formarea placii dentare pe dinti. Daca aceasta placa este lasata pe dinti pentru o perioada lunga de timp, poate irita gingiile, indepartandu-le de dinti. Buzunarele create se pot umple de bacterii si resturi de mancare si, pe langa mirosul urat, pot provoca si probleme medicala ca gingivita sau parodontita. Acelasi lucru este valabil si pentru protezele dentare. Daca nu sunt curatate corespunzator, pe suprafata lor se vor aduna bacterii ce pot da un miros neplacut gurii.

Cea mai raspandita cauza a respiratiei urat mirositoare este gura uscata. De obicei, dimineata, imediat dupa trezire, gura miroase rau. Nu este pentru ca bacteriile isi fac de cap in timpul noptii, ci pentru ca unii oameni dorm cu gura deschisa. Acest lucru duce la uscarea salivei din cavitatea bucala. Saliva curata gura si indeparteaza bacteriile, iar in lipsa acesteia apare mirosul neplacut.

Cea mai buna stomatologie din Nicolae Grigorescu | cabinetstomatolog.ro

stomatologie din Nicolae Grigorescu

Respiratia neplacuta poate fi, uneori, rezultatul ranilor dupa interventiile chirurgicale orale, cum ar fi extractiile sau implantare. De asemenea, poate rezulta si din cauza bolilor gingivale, a cariilor sau a infectiilor. Acest lucru inseamna ca ar trebui facut tot posibilul pentru accelerarea vindecarii si evitarea infectiilor orale.

Daca sunteti in cautarea unei solutii optime de stopare a respiratiei urat mirositoare, puteti apela la specialistii Dental Crown Health, o stomatologie din Nicolae Grigorescu. Accesand http://cabinetstomatolog.ro/ puteti afla mai multe informatii despre acest cabinet stomatologic din Bucuresti!