Cauti o formatie de nunta? Iata ce ar trebui sa stii!

Casatoria este un eveniment semnificativ in viata fiecaruia dintre noi. Daca vrei ca cea mai importanta zi din viata ta sa fie memorabila, trebuie sa te gandesti in avans la cum vrei sa arate aranjamentele, ce contin meniurile,pe cine doresti alaturi in acea zi sau daca alegi o formatie de nunta sau DJ.

Cateva elemente din organizarea unei nunti sunt cruciale, daca vrei ca seara sa decurga perfect, iar unul dintre ele este atmosfera pe care vrei sa o creezi in seara respectiva. Muzica pe care o alegi este capabila sa faca diferenta. In urmatoarele randuri, vom decurge pasii prin care iti poti crea atmosfera perfecta.

Formatie de nunta VS. DJ

Avantajele alegerii unei formatii pentru nunta ta sunt infinit mai multe decat in cazul DJ-ului. Spectacolul pe care o formatie live il pune la cale pentru un astfel de eveniment va ridica toti invitatii de la mese. Asta datorita faptului ca o trupa pregateste piese variate, energia pe care o transmite prin muzica este alta decat in cazul pieselor puse de DJ si, nu in ultimul rand, o formatie de nunta poate interactiona cu publicul, ceea ce pentru un DJ este dificil.

Daca te-am convins de beneficiile unei trupe live, trebuie sa stii ce anume urmaresti, inainte sa o alegi pe cea potrivita tie:

  • Pregatirea acesteia (Aici studiezi efectiv experienta membrilor, urmaresti concertele anterioare sau chiar poti asista la unul din spectacolele lor)
  • Repertoriul (Afla daca trupa pe care o vrei la nunta ta are un repertoriu variat, daca se preteaza unui eveniment ca cel pentru nunta)
  • Parerea altora (Cauta pe internet testimoniale, review-uri sau orice iti poate forma o idee despre cum a interactionat trupa cu alti oameni. Aici mai putem adauga si parerile prietenilor, rudelor sau cunostintelor care au ales aceeasi trupa)

Alege formatia de nunta dupa preferintele tale

Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in calcul este faptul ca exista doua tipuri de trupe: trupa live, care interpreteaza piesele proprii si formatie de coveruri pentru nunta. Un cover este adaptarea, dupa viziunea trupei de nunta, a unei piese ce apartine unui artist mai cunoscut, de regula la nivel mondial. De multe ori se intampla ca cele doua categorii, piese proprii si coveruri, sa fie interpretate de aceeasi trupa.

In momentul in care ai gasit trupa de nunta potrivita, va trebuie sa stabilesti cu aceast termenii contractului. Aici se stabileste programul serii (sesiuni cantat si durata pauzelor), ora la care ajung, ora la care pleaca, negocierea sumei care va fi platita la sfarsitul programului, dar si modalitati de a intampina orice situatie neprevazuta.

formatie nunta

Concluzie

Alegand o formatie live pentru nunta ta, vei vedea diferenta pe care aceasta o face, vizavi de atmosfera creata. O trupa live sau o formatie de nunta care canta si cover-uri la pachet cu o energie debordanta, ce poate indemna la dans toti invitatii prezenti la nunta ta.

O formatie de nunta, care interpreteaza si piesele proprii, dar si coveruri, care este cunoscuta pentru atmosfera extrem de placuta pe care o creaza la astfel de evenimente, este Trupa Zero. Recent, membrii trupei au compus o piesa special pentru cei care decid sa-si impresioneze invitatii prin primul dans al mirilor. Piesa se numeste Trupa Zero – “Pentru totdeauna” (o poti asculta accesand acest link) si este printre cele mai folosite melodii pentru dansul mirilor.