Cauți inspirație pentru mobilarea dormitorului? Avem 4 sfaturi numai bune de aplicat!

Ți-ai făcut lista cu cele mai importante piese de mobilier pe care le vrei în dormitorul tău. Acum urmează partea cea mai grea: cum le faci să arate bine împreună. Dacă îți pasă câtuși de puțin de felul în care arată mobila din dormitorul tău, atunci acest articol nu este pentru tine. Însă, dacă vrei ca dormitorul să fie o oază de relaxare și pragmatism, iată patru sfaturi numai bune de aplicat!

Lumina naturală este cea mai importantă

Chiar dacă nu ai o fereastră mare, obiectivul tău în aranjarea mobile de dormitor este acela de a avea cât mai multă lumină. Primul lucru pe care ți-l recomandăm este utilizarea lămpilor pe noptiere. Al doilea lucru – instalarea de benzi LED în interiorul șifonierului sau șifonierelor. Nu în ultimul rând, asigură-te că întrerupătoarele vor fi totdeauna la îndemână, inclusiv lângă pat.

Oglinzile sunt mult mai utile decât ai crede

Chiar dacă spațiul dormitorului este limitat, asta nu înseamnă că nu poți oferi spațialitate camerei în care te odihnești. Prezența oglinzilor poate face mai multe decât crezi. De exemplu, plasate pe șifonier, acestea pot oferi senzația spațiului dublu. De asemenea, acestea ajută și la creșterea gradului de luminozitate.

Somn și depozitare

Patul este elementul central al dormitorului, iar alegerea a este crucială din mai multe puncte de vedere. În primul rând, trebuie să asigure un somn odihnitor, iar în al doilea rând trebuie să ofere și practicalitate. De aceea, recomandăm ca mobila de dormitor să cuprindă un pat cu spații de depozitare.

Ce-i mult ajunge să strice

Oricât de multe ți-ai dori pentru dormitorul tău, este important să faci alegerile care îți vor ușura viața. Iar atunci când ai nevoie să faci curat, este important să nu te împiedici de multe lucruri. De aceea, elementele de volum mare, dar puține, se vor dovedi o alegere mai bună, decât cele mai mici și mai multe.

Vei șterge praful mai ușor de pe suprafețele mai mari și vei aspira mai repede atunci când nu trebuie să ocolești tot felul de obiecte sau picioarele de mobilier. Tot din punct de vedere al curățeniei, patul cu depozitare este iar o alegere bună.

Tu cum ți-ai dori să fie mobila de dormitor din casa ta?