fbpx

Cauti gazduire web? Tine cont de aceste aspecte si vei avea de castigat!

Gazduire web

Prezenta in mediul online este importanta pentru orice business in 2020, motiv pentru care din ce in ce mai multi antreprenori se aliniaza noilor trenduri. Cu toate acestea, nu toti stiu ce inseamna un site de calitate si cum sa ofere utilizatorilor o experienta cat mai buna. Pentru inceput, oricine trebuie sa cunoasca importanta serviciilor de gazduire web si cum influenteaza acestea succesul in online.

Exista trei tipuri de hosting: shared, VPS si servere dedicate. Alegerea dintre cele trei trebuie sa fie facuta in functie de dimensiunea si profilul site-ului tau, iar abia in ultima instanta trebuie luat in calcul si pretul. In general, site-urile la inceput de drum beneficiaza de servere partajate. Daca si pe tine te tenteaza aceasta varanta, trebuie sa bifezi cateva caracteristici de care depinde buna functionare a site-ului.

In primul rand, este important ca garantia de uptime sa fie de 99,99%. Indiferent ca detii un magazin online, un site de prezentare sau un blog personal, trebuie sa te asiguri ca site-ul tau poate fi accesat la orice ora. Cu cat procentul este mai mic, cu atat exista sanse mai mari ca site-ul sa pice frecvent si/sau pentru perioade lungi de timp. Pe langa faptul ca vei pierde vizitatori, reputatia brandului tau va fi afectata, iar sansele la o pozitie buna in Google vor fi minime.

Un alt aspect important care nu trebuie trecut cu vederea este securitatea pe care firma de gazduire ti-o ofera. Este important sa fie folosite firewall-uri active 24/7 pentru a se preintampina pe cat posibil eventuale atacuri externe. De asemenea, protectia anti-DDoS, certificatul SSL si backup-ul automat zilnic sunt un “must” pentru ca site-ul sa se bucure de performante crescute.

Nu in ultimul rand, trebuie sa te orientezi catre un funizor de gazduire web care iti pune la dispozitie o echipa de asistenta tehnica disponibila non-stop. Este important sa poti apela la un specialist la orice ora in cazul in care intampini probleme de natura tehnica care nu suporta amanare. Verifica si modalitatile de contact si timpul mediu de raspuns. Promptitudinea suportului tehnic poate face diferenta!

Daca apelezi la o firma profesionista, serviciile de gazduire web sunt performante, rapide si de incredere. Un furnizor care se respecta foloseste tehnologie de ultima generatie si pune pe primul loc satisfactia clientilor. Este important ca serverele sa nu fie supraaglomerate, iar site-urile gazduite sa fie de calitate, adica sa nu promoveze continut spam sau pornografic. De retinut este faptul ca administrarea contului de gazduire web nu impune sa detii cunostinte tehnice. Daca ai acces la panoul de control, vei observa singur ca interfata este una prietenoasa, intuitiva si usor de folosit.

Daca stii ce alegere sa faci, gazduirea web se va dovedi un adevarat partener de afaceri. Cu toate acestea, trebuie retinut ca serverele partajate sunt indicate doar pentru site-urile la inceput de drum, mai cu seama pentru site-urile care nu stocheaza informatiile personale ale clientilor. Pentru toti ceilalti, gazduirea VPS si serverele dedicate sunt variante mult mai potrivite.