Cauciucurile mai mari si efectele asupra masinii

cauciucuri de vara second hand

Convingerea comuna este ca un pneu cu un diametru mai mare va acoperi o suprafata mai mare de sol, reducand astfel viteza globala si permitand motorului sa functioneze la turatii reduse pe minut. Oamenii asociaza, in general, un nivel mai scazut al rotatiilor cu un consum redus de combustibil pentru a parcurge aceeasi distanta. Desi acest lucru poate fi adevarat in cateva cazuri, nu este general valabil pentru toate vehiculele. Exista prea multe variabile pentru a face o declaratie universala potrivit careia anvelopele mai mari sunt mai eficiente din punct de vedere al combustibilului.

Schimbarea diametrului anvelopei unui vehicul poate influenta performanta sa generala, inclusiv greutatea, acceleratia, franarea si economia de combustibil. Cel mai evident mod in care dimensiunea anvelopei afecteaza economia de combustibil este cuplul motorului in raport cu greutatea vehiculului. Motoarele mici produc un cuplu mai mic si trebuie sa se roteasca la turatii mai mari pentru a obtine putere. Motoarele sunt, in general, cele mai eficiente atunci cand ruleaza rotatii ce produc un cuplu de varf. Este necesar ca o masina sa ramana cat mai aproape de turatia maxima posibila pentru o eficienta maxima. Daca aveti o anvelopa prea mare, motorul va cadea sub nivelul de eficienta optima, necesitand mai mult carburant pentru a ramane in functiune la aceleasi rotatii pe minut. Daca anvelopa este prea mica, motorul se va roti mai repede decat este necesar pentru a mentine viteza, pierzand astfel puterea si combustibilul.

Pe scurt, vehiculele care beneficiaza de un pneu cu diametru mai mare sunt cele care produc mai mult cuplu decat au nevoie pentru a mentine viteza. Vehiculele cu motor Diesel pot sa beneficieze aproape intotdeauna de o anvelopa putin mai mare, deoarece cuplul de varf se produce la relanti.

Cresterea latimii unei anvelope poate influenta si economia de combustibil. Anvelopele mai largi creaza o zona de contact mai mare. In timp ce acest lucru este bun pentru performanta, poate crea o rezistenta mai mare la coborare, ceea ce inseamna ca motorul va trebui sa utilizeze mai multa putere si combustibil pentru a mentine viteza.

Cele mai ieftine cauciucuri second hand din oras | cauciucauto.ro

cauciucuri second hand

Indiferent ca doriti anvelope mai mari sau pe cele potrivite, la depozitul Cauciuc Auto sigur gasiti ce va trebuie. Aici sunt in stoc cauciucuri de iarna, dar si cauciucuri de vara second hand de foarte buna calitate. Accesati http://cauciucauto.ro/ si verificati disponibilitatea celor mai ieftine cauciucuri second hand din oras!