Pași utili pentru redecorarea bucătăriei

Ai început renovarea casei și ești în căutare de mobila bucatarie. Super! Când te apuci de acest lucru, totul poate părea intimidant. De unde să începi? În primul rând, ar trebui să te gândești un pic la stilul general al casei tale. O bucătărie retro se va potrivi cu greu într-o casă decorată modern. Nu imposibil, desigur, căci nimic nu este irealizabil dacă vrei cu adevărat, însă linia dintre “aventuros” și “kitschos” este una foarte fină în asemenea situații.

Să nu uităm de importanța culoriilor în alegerea mobilierului tău! Aici nu trebuie să îți fie frică să experimentezi. Nu este nimic în neregulă cu clasica culoare albă într-o bucătărie, dar trebuie să ții cont și de faptul că uneori nu este deloc o idee proastă să ieși din tipar. Iar pentru inspirație ai foarte multe site-uri care prezintă cataloage, ca să nu mai vorbim de Pinterest, care este o sursă foarte bună de “cercetare”.

Unii vor crede că exagerăm când subliniem importanța găsirii unei mobile potrivite pentru bucătăria ta, dar nu trebuie să uităm că acea încăpere este cea mai importantă cameră a casei sau apartamentului tău. Sigur, ai putea spune “oh, este doar locul în care mănânc și atât.“ dar oare chiar este doar așa? Câte amintiri frumoase s-au format în bucătărie? Câte povești spuse la cafea sau la cine au avut loc acolo? Este perfect natural să vrei să transformi acea camera magică în ceva care te reprezintă cu adevărat!

De aceea este întotdeauna o idee bună să investești în mobilier de calitate, gândindu-te la cât de mult timp îți petreci în acel loc. În general, bucătăriile de cea mai înaltă calitate sunt provin din Germania, acelea pot fi numite adevărate mobiliere de “lux”.

Desigur, toate aceste informații pot părea intimidante, de aceea poți apela oricând la o firmă specializată în amenajări interioare. Cele mai bune dintre acestea au întotdeauna la îndemână o serie de experți, care îți pot recomanda ce mobilier i s-ar potrivi bucătăriei tale cel mai mult, ținând cont atât de arhitectura casei sau apartamentului tău cât și a dorințelor și personalității tale!

Orice ai alege, ține minte că redecorarea bucătăriei nu este niciodată ușoară, așa că nu ar trebui să te simți demoralizat/ă dacă îți ia mult timp să alegi mobilierul potrivit spațiului tău!