Catargul pentru steag, piesa ignorata a unei soluții publicitare eficiente

Publicitatea online este la putere, insa publicitatea offline ramane si cel mai probabil va ramane pentru multa vreme una dintre principalele variante pentru constructia unui brand. Bannerele, printurile mari, flyerele si absolut tot ceea ce inseamna publicitate offline reprezinta acel mic detaliu care poate face diferenta intr-o companie.

Atunci cand vorbim despre branding, putem spune cu incredere ca steagul este varianta perfecta prin care culorile, sigla si chiar mesajul unui brand pot fi livrate in mod eficient catre public. Steagul ne-a insotit societatea de mii de ani iar in ultima vreme a reusit sa se gaseasca in mai toate domeniile si industriile: sport, constructii de masini, jocuri online, etc.

Chiar daca majoritatea oamenilor recunosc valoarea publicitare a steagului, putini acorda atentie suportului pentru steag, motiv pentru care acest articol va fi despre catarge.

 

Ce este un catarg pentru steaguri?

 

Este un element pe cat de simplu, pe atat de interesant, care face parte din intregul ansamblu al unui steag publicitar. Practic, este suportul steagului si este responsabil in foarte multe cazuri de vizibilitatea pe care o are acesta.

Catargele pentru steaguri au o misiune extrem de importanta:

  • Sa asigure vizibilitate pentru steag;
  • Sa faca fata intemperiilor si numerosilor factori externi;
  • Sa fie cat se poate de stabil. Daca este inaltat la o inaltime foarte mare exista intotdeauna riscul ca vantul sa il rupa.

 

Cate tipuri de catarge steaguri exista pe piata?

 

Pot fi definite zeci de tipuri de catarge, in functie de scopul pe care il au si in functie de modul in care sunt construite.

Daca ar fi sa ne orientam doar dupa materialul din care sunt realizate, putem descoperi catarge din aluminiu si catarge din fibra de sticla. Acestea sunt cele mai utilizate in utlimii ani, deoarece au proprietati extrem de bune. In trecut erau folosite si catarge din alte materiale metalice sau chiar si variante din lemn, insa s-a dovedit ca rezistenta lor in timp este una nu tocmai buna.

 

Catargele din aluminiu. Sunt foarte apreciate printre cei care doresc sa isi faca reclama prin steaguri iar motivatia este cat se poate de convingatoare. Acestea sunt compuse dintr-un aluminiu dur si in functie de inaltime au doua sau 3 parti. Pentru a fi fixate foarte bine sunt introduse inbeton si sunt dotate cu tot felul de elemente cu ajutorul carora se poate controla steagul, precum snurul situat in interiorul sau exteriorul catargului ce are scop de ridicare si coborare a steagului. Catargele din aluminiu pot fi de mai multe feluri:

  • Telescopice. Sunt variante portabile care sunt montate atat in interior, cat si in exterior. Sunt folosite adeseori pentru targuri, expozitii si diverse alte manifestatii in aer liber. De regula nu pot fi foarte inalte, insa marele avantaj pe care il ofera este faptul ca pot fi montate si demontate extrem de usor.
  • De tip Winder. Au o forma foarte interesanta si sunt extrem de mobile. De regula, structura lor este realizata dintr-un aluminiu usor si permit mai multe variante de ancorare. Dintre toate tipurile de catarge, acestea sunt cele care pot atrage cel mai mult atentia.
  • De perete. Pot fi folosite atat pentru interior, cat si pentru exterior si sunt atasate unui perete. Spre deosebire de celelalte tipuri de catarge, acestea au o lance din aluminiu de maxim 150 de centimetri pe care se prinde steagul. Desi sunt simple, au o eficienta publicitara uriasa.
  • Fanioane. Chiar daca este vorba despre stegulete de mici dimensiuni, acestea au suport din aluminiu care poate sa fie denimit tot catarg. Sunt ideale pentru birouri sau pentru diverse prezentari.

Catargele din fibra de sticla. Fibra de sticla este un material care uimeste prin rezistenta mecanica deosebita, dar si prin flexibilitate. De asemenea, are marele avantaj de a avea o greutate redusa si de a nu avea nevoie de intretinere. Este adevarat ca este ceva mai costisitoare la inceput, insa pentru foarte multi antreprenori care doresc sa isi promoveze brandul pe termen lung este o solutie mai mult decat atractiva. In comparatie cu variantele din metal sau din lemn, catargele din fibra se pot indoi fara probleme, fara a se rupe si revin intotdeauna la forma initiala. Cei care doresc un astfel de catarg trebuie sa aiba in vedere modul in care este utilizat pentru ridicarea steagului:

  • Cu ajutorul unui cablu interne. Cablul intern reprezinta un mod confortabil de a ridica un steag si de asemenea, sigur. Accesul la el se poate face printr-o usita inchisa cu cheia, in asa fel incat sa nu poata oricine sa ridice steagul.
  • Cu sistem rotativrotativ de tip banner bar. Exista catarge realizate din fibra de sticla care dispun de un sistem rotativ, foarte interesant. Acesta mentine panza intinsa pe verticala, in asa fel incat sa nu se infasoare in jurul catargului si de asemenea, ii permite rotirea in functie de modul in care bate vantul. Marele avantaj al sistemului rotativ este faptul ca se poate preveni furtul steagului.
  • Cu sistem rotativ de tip banner lift. Este asemanator din punct de vedere al functionalitatii cu varianta de tip banner bar, cu singura diferenta ca schimbarea se poate face de la sol.

 

Care sunt elementele care conteaza foarte mult in cazul catargelor?

 

In afara de materialul din care sunt realizate, conteaza foarte mult si talpa de fixare a catargului. Este bine ca aceasta sa fie cat se poate de rezistenta si sa se poata incorpora in beton.

De asemenea, este important varful. Acesta poate sa fie de tip para sau de tip ciuperca. Pentru catargele inalte este ideal ca varful sa fie destul de voluminos si greu, in asa fel incat sa faca fata presiunii facute de varf.

Un alt mic detaliu care conteaza este culoarea catargului. Foarte multi antreprenori aleg catarge de culoare alba sau argintie, insa exista si variante albastre, rosii sau verzi, care pot sa aduca un plus de vizibilitate, mai ales pentru brandurile care sunt foarte colorate.