fbpx

Cat de utila este o ascutitoare electrica cu fir?

Atat pentru gradinite cat si pentru a se folosi acasa o ascutitoare electrica este benefica in orice circumstanta, deoarece simplifica munca de ascutire si datorita tehnologiilor reduce foarte mult, c ranirea accidentala in timp ce se ascute un creion, mai ales de catre cei mici atunci cand nu sunt supravegheati sau in alte circumstante.

Daca va intrebati ce trebuie sa alegeti intre o ascutitoare electrica cu fir sau una pe baterii, trebuie sa stiti ca fiecare dintre acestea are particularitatile ei, avantajele si dezavantajele acestora vor fi prezentate in randurile de mai jos pentru a stii sa faceti alegerea corecta si sa deosebiti o marca importanta de cele ce nu au o rezistenta foarte buna in timp.

Cel mai adesea ascutitoarea electrica este folosita la gradinita, deoarece daca exista un numar foarte mare de copii, este aproape imposibil atunci cand sunt diverse activitati de colorare sa poti ascutii mai multe creioane intr-un ritm alert pentru a putea pastra interesul celor mici asupra activitatii pe care o fac.

Ascutitorea electrica ce este alimentata cu fir direct catre o priza are avantajul ca se poate alimenta fara costuri suplimentare si genereaza o putere de ascutire mai mare datorita sursei si a motorasului de functionare ce are o capacitate suplimentare, deci in acest caz este recomandata daca aveti nevoie de aceasta pentru volume mai mari decat cele obijnuite. Trebuie sa tineti cont ca, idiferent de utilizare dupa o ascutire aceasta va avea nevoie de un timp de racire pentru a nu afecta buna functionare, ceea ce este mentionat si pe majoritatea manualelor de utilizare.

In cazul in care folositi o ascutitoare doar pentru creioanele personale sau ale copiilor sa le fie mai usor atunci cand coloreaza acasa sau pur si simplu sa o aibe in ghiozdan, puteti sa va ganditi la una ce este alimentata cu ajutorul bateriilor, aceasta are avantajul de a o putea muta oriunde doriti si sa fie transportata fara a tine cont ca trebuie sa aveti o priza in apropriere pentru a o conecta.

Fiind de dimensiuni mai mici puterea este una mai mica, dar suficienta cat sa ascuta cu brio atat creioane cu varful subtire, cat si pe cele groase daca au si permit aceasta functie, depinde de specificatiile ce sunt inscriptionate pe aceasta sau in descrierea de produs a fiecaruia.

Unul dintre dezavantaje poate fi acela ca va genera costuri suplimentare cu achizitionarea separata de baterii in functie de capacitatea pe care o poate genera este posibil sa solicite intre 2 si 4 baterii si va sfatuim sa cumparati unele profesionale pentru a avea o durata cat mai mare de folosinta.

Cum se poate intretine o ascutitoare electrica ?

Raspunsul la aceasta intrebare este unul destul de simplu, fiecare prezinta lame prin intermediul carora creioanele se vor ascutii aceasta trebuie curatata in mod frecvent pentru a nu ramane bucati de lemn in interior ce pot impiedica o ascutirea optima pe care o doriti, iar asta se poate face cu ajutorul unei pensule sau chiar suflata cu o sursa de aer sau o pompita ce permite indepartarea elementelor nedorite.

  • Nu incerca niciodata sa ascuti creioanele cerate in astfel de ascutitori, nu doar ca lamele nu vor mai fi la fel de eficiente atunci cand se vor folosi pe cele din lemn, dar uleiul si ceara acestora se vor infiltra si in motorasul electric, iar de aici este foarte usor de inteles ca nu mai poate fi utilizata.

  • Este indicat sa nu fortati dimensiuni mai mari decat cele recomandate pentru ascutire, este posibil ca anumite tipuri de creioane sa nu intre in gaurile de ascutire, mai ales daca sunt cu forme triunghiulare

  • Daca nu obijnuiti sa luati o pauza atunci cand aveti mai multe creioane in lucru pentru a le reda eficienta varfurilor este bine sa o faceti, riscul de suprasolicitare a acesteia este detul de mare mai ales daca un volum semnificativ este

O ascutitoare electrica cu fir sau simpla pe baterii trebuie sa indeplineasca cateva criterii pentru a va asigura ca o puteti utiliza pe o perioada lunga de timp fara sa aveti probleme. Tavita de depozitare este una din elementele esentiale pe care trebuie sa le luati in considerare, datorita spatiului mare in care se pot stoca rezidurile de lemn ce rezulta din procesul de ascutire puteti sa aveti un volum mai mare de utilizare intr-un timp mai scurt, fara a va opri pentru a debarasa de fiecare date tot ceea ce se aduna. Acesta trebuie sa fie dintr-un plastic transparent sau semiopac pentru a va permite sa vizualizati in permanenta continutul pentru a actiona in timp scurt daca este aproape de limita de sus.

Urmariti ca baza ascutitorii sa aibe picioruse pentru a putea fi pozitionata pe masa sau birou, fie ca esti acasa sau in sala de clasa nu iti doresti ca aceasta sa se deplaseze de pe suprafata de lucru, acestea confera fermitate pe o pozitie precisa si preintampina deplasarea in anumite circumstante.

Lama trebuie sa fie una din metal gros sau chiar titan in cazul celor profesionale, practic aceasta este una din caracteristicile estentiale ale unei ascutitori, fie ea electrica sau simpla, cu cat aceasta este mai dura cu atat ascutirea va fi una ce se va ridica la standardele tale, nu uita, aparatele au si moduri de selectare al tipului de varf pe care doresti sa il faci pentru instrumentele tale de desenal.

Inainte de a achizitiona o ascutitoare electrica pentru gradinita trebuie sa citesti ce fel de functii poate avea aceasta, de exemplu cea Auto-Stop este esentiala odata ce senzorul sisizeaza ca s-a ajuns la forma de ascutire dorita se opreste singura si nu mai permite ascutirea excesiva, ceea ce este benefic deoarece va economisi si din corpul creionului si implicit al minei.

Daca urmariti majoritatea caracteristicilor prezentate mai mult ca sigur nu veti da gresi atunci cand cumparati o ascutitoare electrica cu fir sau cu baterie deoarece calitatea trebuie sa fie pusa pe primul loc, dar mai ales fiabilitatea acestora, de aceea va recomandam brandurile de tipul Daco sau Milan, ce sunt produse la standarde de inalta calitate, gata sa satisfaca cerintele pietei, dar mai ales pentru un grad de utilizare intens in scoli sau gradinite.