Cat de importante sunt tratamentele pedodontice pentru sanatatea dintilor

stomatologie pentru copii din sector 6

In copilarie, consumul de dulciuri, de sucuri, de fructe, neglijenta igienizarii dintilor in fiecare seara inainte de culcare, mai ales in perioada vacantelor petrecute departe de parinti, duc la aparitia cariilor. Atat dintii de lapte, cat si dintii temporari, pot fi afectati de carii, acestea incepand din primele luni de viata si purtand denumirea de carii de biberon. Si copiii alaptati pot face carii, iar cariile pot duce la pierderea prematura a dintilor si la cresterea anormala a acestora.

Problemele ce pot fi tratate in cadrul unui cabinet de pedodontie Orizont sunt mult mai multe si mai grave, insa acestea sunt cele mai comune si mai des intalnite. Specialistii https://www.dentago.ro/ le recomanda parintilor sa mearga la un consult de specialitate din primele luni de viata si de la primele semne ale aparitiei problemelor dentare. Astfel, copiii nu vor capata teama de dentist si vor fi obisnuiti cu tratamentele aplicate de specialistii in stomatologie pentru copii din sector 6.

Tratamentele pedodontice aplicate in dentitia temporara si permanenta

Termenul de dentitie descrie dintii superiori si inferiori, in ansamblul lor. Copiilor le cresc intai dintii temporari, de lapte, urmand apoi dentitia permanenta. Dintii temporari incep sa apara in jurul varstei de 6 luni si se incheie in jurul varstei de doi ani si jumatate, trei. Dintii temporari trebuie tratati, deoarece netratarea acestora se poate rasfrange asupra dezvoltarii vorbirii, a oaselor maxilare, poate determina hranirea inadecvata a copilului si, in timp, dintii permanenti vor fi afectati. Pentru a mentine integritatea dintilor temporari sunt necesare controale periodice in care se pot depista anomalii ale aparatului dento-maxilar si se pot da sfaturi privind modul de realizare al igienei orale.

Pedodontie Orizont | stomatologie pentru copii din sector 6 | dentago.ro

pedodontie Orizont

 

Dupa aparitia danturii permenante, parintii pot alege la sfatul medicului specialist sa sigileze dintii astfel incat sa nu se mai formeze carii si sa fie protejati de bacterii si de influente negative ale alimentelor. Tratamentele pedodontice se realizeaza sub anestezie locala, copiii nu simt niciun fel de durere, nici macar in timpul tratamentului de canal al dintilor de lapte, lucru care nu afecteaza aparitia dintilor permanenti, ci ajuta la mentinerea sanatatii orale. Un tratament de canal reusit permite mentinerea pe arcada a dintelui temporar mai mult timp si pastreaza continuitatea arcadei dentare, asigurand spatiul necesar inlocuirii lui cu dintele permanent.