Cât de avantajoasă este investiția într-o pompă de căldură?

20 noiembrie 2019
Autor:
WEBDESK

Pompele de căldură sunt acele echipamente care extrag căldura dintr-o sursă regenerabilă pentru a produce apoi căldură, răcire sau pentru a încălzi apa caldă menajeră dintr-un imobil. În funcție de sursa de energie utilizată, pot fi clasificate drept pompe de căldură sol-apă, aer-apă, apă-apă și aer-aer. Clasificările se pot extinde către criterii precum funcționalitate și tehnologii, însă acestea patru sunt cele generale și cel mai des întâlnite.

Înainte de a vă gândi la costuri, este important să apelați la serviciile unor specialiști. În acest fel, vă puteți consulta cu profesioniștii din domeniul climatizării care vă pot face cele mai bune recomandări în materie de pompe de căldură. Un exemplu sunt cei de la Warmtech.ro, experți în tehnologiile Daikin de sporire a confortului în orice imobil.

Tipuri de pompe de caldura disponibile pe site-ul Warmtech.ro:

  • Pompe de căldură Split
  • Pompe de căldură Hybrid
  • Pompe de căldură sol-apă
  • Pompe de căldură monobloc
  • Pompe de căldură Hidro-Split
  • Pompe de căldură pentru ACM
  • Pompe de căldură Split cu aport solar
  • Pompe de căldură pentru temperaturi înalte
  • Pompe de căldură model Hidro-Split eficiență înaltă

Costurile necesare instalării unei pompe de căldură

Costul de achiziție pentru o pompă de căldură, într-adevăr, diferă de cel al unui sistem care funcționează cu combustibil lichid sau gaze. Însă, este dovedit faptul că pompa de căldură duce în timp la economii la facturile lunare, iar amortizarea investiției inițiale apare după o perioadă de 4-5 ani de utilizare.

De exemplu, o pompă de căldură sol-apă, necesită o investiție de aproximativ 2400 de euro deoarece vă veți dori o echipă de profesioniști care să se ocupe de instalarea tuturor țevilor necesare și pentru a vă asigura că pompa va funcționa în parametrii optimi. Dacă apelați la servicii specializate în materie de alegerea pompei de căldură ideale, cu siguranță veți face cea mai bună alegere pe termen lung pentru căminul dumneavoastră dacă alegeți Warmtech. De asemenea, durata de viață a unei pompe se extinde până la 20 de ani la randament maxim.

Merită sau nu investiția într-o pompă de căldură?

În funcție de particularitățile imobilului în care o doriți montată, cu siguranță există cel puțin un model ideal pentru eficientizarea și sporirea confortului. Însă ca orice alt echipament costisitor, pompele de căldură trebuie sa prezinte o serie de avantaje. Nu sunt necesare studii în domeniu pentru a înțelege principiul de funcționare, ori avantajele montării unui astfel de sistem, însă este important de menționat și de analizat, astfel încât să puteți face cele mai bune alegeri, în special când vine vorba de propria locuință.

Cea mai bună metodă pentru a afla dacă merită sau nu investiția în pompele de căldură este aceea de a analiza beneficiile cronologic. Așadar, pompele de căldură se prezintă astfel:

Pe termen scurt – sunt ușor de montat, acces facil datorită tehnologiilor moderne, design compact, ușor de integrat alături de celelalte echipamente;

Pe termen mediu – reducerea costurilor lunare la factura de căldură datorită utilizării de energie regenerabilă, sporirea confortului, a temperaturii și/sau a utilizării apei calde menajere;

Pe termen lung – amortizarea investiției, reducerea emisiilor de CO2 și setarea unui exemplu în comunitate prin atenția dovedită asupra mediului înconjurător.

În concluzie, chiar dacă în primă fază investiția într-o pompă de căldură poate părea mare, aceasta se amortizează în timp. De asemenea, beneficiile survenite odată cu montarea acesteia vă vor încânta și veți putea eficientiza imobilul în care locuiți, fără a fi nevoiți să afectați mediul înconjurător prin sporirea confortului personal.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram