Casele din lemn si avantajele pe care le prezinta

24 noiembrie 2017
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Casele din lemn pot fi oricand comparate ca si avantaje cu orice alta structura. Sunt o preferinta a celor care cunosc aspectele acestea. De asemenea, sunt in masura sa poata convinge pe oricine de eficienta termica, de aspectele ce pot fi un mare plus, fata de alte tipuri de constructii.

Un alt aspect ce merita mentionat este ca o casa din lemn nu este corelata ca si stil numai cu acele constructii menite a fi unitati de cazare, la munte, respectiv cabane. De fapt, casele din lemn pot avea diferite stiluri arhitecturale. Pentru a defini avantajele caselor din lemn, in randurile ce urmeaza vom puncta cateva aspecte ce caracterizeaza aceste constructii.

Eficienta energetica

Lemnul izoleaza foarte bine. Pastreaza temperatura in interior, deci mentine caldura pe timp de iarna, insa vara mentine racoarea. Cu alte cuvinte, este ideal pentru nivelul de confort din punct de vedere termic. Asta inseamna sa economisiti din punct de vedere al consumului de agent termic, fata de casele din beton spre exemplu. In plus, este considerat regulator de umiditate, pastrand un nivel echilibrat, in cazul in care se opteaza pentru case lemn cu pereti perspiranti.

Totodata, lemnul este si cel care actioneaza ca un scut de protectie impotriva zgomotului. Izoleaza si fonic, ceea ce sporeste gradul de intimitate si confort pentru proprietar.

Versatile din punct de vedere arhitectural

Casele din lemn pot avea diverse stiluri. Poate fi vorba de spatiul de locuit, de o casa conventionala sau de o casa de vacanta, o casa construita in zona de munte sau una in zona urbana, chiar zona centrala. Cu alte cuvinte, nu este un impediment in a alege o astfel de varianta, indiferent de locatie si tip de casa, arhitectural vorbind.

Casele din lemn, prietenoase cu mediul

Desigur ca multi sau poate toti dintre cei care doresc sa isi construiasca o casa nu vor pune pe primul loc modul in care ar putea sa afecteze mediul inconjurator, insa este bine de stiut ca lemnul este un material regenerabil; exploatat rezonabil, lemnul este o resursa absolut sustenabila. Pentru constructia unei case de lemn, incepand de la exploatarea materiei prime, pana la prelucrarea si prefabricarea acesteia, vom obtine procese cu emisii de dioxid de carbon incomensurabil reduse fata de case pe caramida sau beton.

Rezistenta

Desigur, nu se poate omite nici faptul ca o casa din lemn este rezistenta. Un material durabil ce poate fi casa pentru numeroase generatii. Este dovedit faptul ca si in cazuri extreme, de interventii ale fortei naturii prin cutremur spre exemplu, o structura din lemn este rezistenta chiar mai mult decat cele din beton, pentru ca lemnul are prin natura sa o flexibilitate ce avantajeaza.

Cei interesati de astfel de proiecte si de ceea ce inseamna lista de avantaje in totalitatea sa pot gasi in cadrul paginii litarh.ro toate informatiile edificatoare. Aceeasi sursa este recomandata si daca va doriti sa obtineti chiar o oferta sau daca va doriti o sursa de inspiratie pentru proiecte de acest gen. Un portofoliu vast al celor de la Litarh este disponibil tot online.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram