Casa – o investitie in calitatea vietii

Renovarea unei case cere uneori o planificare pe termen lung. Si de asemenea indeplinirea tuturor cerintelor – de exemplu flexibilitatea in utilizare, estetica si obiectivele de durabilitate, precum si reglementarile. Desigur, toate trebuie sa fie indeplinite, in in limitele bugetului disponibil.

Toate acestea reprezinta nu numai  o investitie in calitatea vietii dvs., ci si in cladirea in sine, deoarece mareste valoarea proprietatii si ii extinde durata de viata.

Desigur, va intrebati cum va veti descurca cu banii cands vreti sa faceti asa ceva.  Economiile pe termen lung pot fi obtinute prin reducerea consumului de energie, reducerea facturilor la utilitati si reducerea costurilor de intretinere in viitor. Materialele de constructii din argila sau din beton sunt rezistente la uzura si robuste si, astfel, durabile.

Pe scurt, materialele bune – asa cum pot fi gasite la multe firme de specialitate, precum NMC Design, au multe avantaje atunci cand vine vorba de renovare. In plus, ofera solutii complete, care garanteaza o renovare durabila, eficienta si din punct de vedere estetic.

Demolare sau renovare?

In cele din urma, daca cladirea existenta este in stare proasta, va aparea intrebarea: renovati sau demolati si construiti din nou? Pentru a ajunge la o decizie, trebuie sa luati in considerare diversi factori: obiectivele, dorintele, starea cladirii si investitia implicata.

O alta intrebare este daca asteptarile si schimbarile dvs. sunt fezabile cu cladirea existenta. Care este valoarea arhitecturala a cladirii si, in sfarsit, care este valoarea emotionala pe care o conectati la cladirea existenta? Adesea, este avantajos sa implicati un arhitect care sa va ajute cu aceasta decizie si va va putea spune ce optiuni tehnice exista, ce costuri sunt implicate si ce inseamna comparativ cu construirea unei case noi.

Alege materiale de calitate

Schimbarile in locuinta ta pot fi la nivel de sisteme de acces, de accesorii (pentru pereți, sisteme de iluminat, oglinzi, covoare, ceasuri, decorațiuni etc). Oricum ar fi, ai grija sa alegi materialele de calitate. Indicat e sa eviti achizitionarea de materiale ieftine, de calitate indoielnica, pentru ca risti sa ai costuri suplimentare de reparatie si intretinere pe viitor.

Spre exemplu, daca nu stii exact ce se potriveste peretilor tai, cel mai bine e sa te sfatuiesti cu specialiștii. Iar in acest sens e indicat sa apelezi la cei de la NMCDesign, care prezinta o indelungata experienta in tot ceea ce inseamna amenajari exterioare si interioare (respectiv tot angrenajul de utilitati in acest sens).