Casa Cristian am demonstrat ca se poate

Scopul proiectului este de a oferi şansa la o viaţă decentă, în comunitate, pentru 6 beneficiari şi de a demonstra că şi persoanele cu dizabilităţi intelectuale severe pot trăi în mijlocul semenilor lor, fără a fi segregaţi în instituţii în care deseori sunt private de drepturi fundamentale.

„Ne bucurăm că, în ciuda crizei economice, am reuşit să ducem la bun sfârşit un proiect unic în România, oferind astfel posibilitate unei vieţi decente în comunitate pentru 6 persoane cu dizabilităţi intelectuale severe. Casa este rezultatul eforturilor conjugate ale unor organizaţii diferite ca misiune, autorităţi, companii, cetăţeni ai Timişoarei care fie au muncit voluntar pe santier, fie au direcţionat 2 la suta din impozit către Fundaţia „Pentru Voi”.”

Construcţia, cu suprafaţa locuibilă de 170 mp, este dotată cu 5 dormitoare individuale, o bucătărie, o cameră de zi şi două băi. Această locuinţă este o alternativă la viaţa din instituţiile rezidenţiale, în condiţiile în care familia nu mai face faţă provocărilor pe care le aduce o persoana cu dizabilităţi intelectuale severe. Beneficiarii Casei Cristian îşi pot face cumpărăturile, au acces mai bun la serviciile din comunitate, dar mai ales, pot spune că se simt „acasă”.

La eveniment au participat domnul Gheorghe Ciuhandu, Primarul Timişoarei, reprezentanţi ai Habitat for Humanity România, partener în construirea locuinţei, reprezentanţi ai sponsorilor (Fundaţia Vodafone, Subcontrol, MGBD, Clubul Rotary) şi colaboratorilor (Smithfield Prod, Flextronix) dar şi voluntari care s-au implicat la construcţia locuinţei.

Mulţumim tuturor finanţatorilor şi sponsorilor care au contribuit la construcţia noii locuinţe protejate: Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Timişoara (care a concesionat cu titlu gratuit terenul de 2755 mp pe o perioadă de 49 ani), Iniţiativa pentru Sănătate Mentală Budapesta, Habitat for Humanity România, Cluburile Rotary Timişoara, Rotary Carmeaux, Rotary International, MG Building Design S.R.L., SC Subcontrol SRL, Romstal, Isover, Baumix, General Beton, Tifel, Vodafone, Flextronics, Smithfield Prod, Alcatel-Lucent, Subcontrol, Lasting System, Provident Financial – şi persoanele care au direcţionat 2% din impozitul pe venit în 2008! Mulţumim celor peste 500 voluntari implicaţi în construirea locuinţei.