Cărți de povești clasice de la Editura Crișan pentru stimularea imaginației celor mici

Editura Crișan propune o colecție extinsă de cărți de povești clasice și moderne în ediții atent redactate și ilustrate astfel încât să ofere o experiență plăcută de divertisment și învățare copiilor, încă de la cele mai fragede vârste.

Descoperirea cărților și, implicit, a poveștilor din primele faze ale vieți este un atu important pe care copiii îl vor valorifica pe parcursul vieții. Cărțile stimulează curiozitatea, imaginația, dar și o înclinație către lectură. Mai mult, dezvoltă și consolidează relația afectivă dintre părinte și copil. Un copil de vârstă preșcolară căruia părinții îi citesc în mod regulat, înainte de culcare sau în alte momente, va avea pe parcursul tuturor fazelor vieții o relație mai apropiată cu părinții săi. Aceste beneficii care pot fi atrase de cărțile de povești sunt certificate prin studii aprofundate. Unele dintre aceste studii au fost detaliate pe blogul de pe site-ul editurii.

Editura Crișan lansează cărți de povești în care se regăsesc aventurile personajelor clasice, cum ar fi Motanul Încălțat, Albă ca Zăpada, Cei Trei Purceluși. Aceste colecții sunt completate de aventurile unor personaje moderne, ca Andreea și Luli. Aventurile Andreei și a cățelului Luli au fost concepute în așa fel încât să fie o lectură plăcută înainte de culcare.

Conceptul vizual al cărților de povești din colecțiile Editurii Crișan este un aspect cheie. Majoritatea micilor „cititori” nu au ajuns încă să descifreze tainele alfabetului, așa că înțelegerea poveștii, vizualizarea personajelor și a aventurilor prin care trec se bazează pe ilustrațiile care se regăsesc în paginile cărților. În plus, ilustrațiile pot răspunde, de multe ori, întrebărilor pline de curiozitate pe care cei mici le pun părinților sau bunicilor. Practic, pentru un copil, experiența unei povești constă într-un mix de elemente vizuale, de text, alături de „talentul” de povestitor al celui care citește.

Pentru fiecare poveste editată într-una dintre colecțiile Editurii Crișan s-a urmărit și se urmărește pentru fiecare titlu nou lansat un concept editorial în care imaginea și textul să se sincronizeze și să se completeze, astfel încât copiii să beneficieze de o experiență completă a poveștii atât atunci când le este citită de părinți, cât și atunci când este citită de ei înșiși.

Despre Editura Crișan

Editura CRIȘAN este prezentă pe piața cărții din anul 1998 și este specializată în co-editări de titluri de succes pentru copii , în colaborare cu edituri de prestigiu din Italia, Belgia, Germania, Spania, Anglia, SUA, Malaezia, Elveția etc.

Cărțile sunt tipărite în străinătate (Italia, Cehia, Spania, Hong Kong ș.a.) în tipografii moderne – au deci o calitate deosebită, corespunzătoare standardelor europene -, și sunt vândute în toată țara prin rețelele clasice de librării, prin rețelele de hypermagazine Carrefour, Cora, Auchan, Real, Penny, Profi, Hachette, prin Librăriile Humanitas, Alexandria, Diverta, Cărturești, R-Kiosk sau OMV.