Care sunt simptomele care anunta ca este nevoie de extractia maselei de minte?

14 martie 2022
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Maseaua de minte este un molar care apare, de obicei, in jurul varstei de 24 de ani, dar care nu are nici o functionalitate pentru dantura. In plus, in foarte multe situatii, molarul de minte poate crea numeroase probleme stomatologice, de la inghesuirea dintilor invecinati pana la eruperea numai pe jumatate.

Cei care au nevoie de o extractie de masea de minte in sector 2 pot apela la clinica stomatologica Elveto Dent, in cadrul careia exista si un cabinet de urgente stomatologice. Astfel ca in orice moment, un medic dentist este acolo pentru a interveni in ajutorul pacientilor.

Cand este necesara extractia maselei de minte?

Cu toate ca unii oamenii pot observa ca maseaua lor de minte erupe corect si fara probleme, din cauza pozitiei acesteia, in cel mai indepartat loc de pe maxilar, curatarea corecta si eficienta este aproape imposibil de realizat. Ceea ce va face ca, in timp, sa fie afectata de carii si infectii.

Din acest motiv, unii medici stomatologi recomanda extractia molarului de minte indiferent daca acesta creeaza probleme sau nu. In astfel de situatii, un control de rutina, pentru a decide ce este de facut, la clinica dentara Elveto Dent ar trebui sa fie pe lista de prioritati.

In schimb, o masea de minte cu probleme, mai ales la eruptie se va manifesta prin durere si disconfort in zona gingiei, umflarea si inrosirea acesteia, ori chiar febra. In plus, acesta poate erupe numai pe jumatate, favorizand astfel acumularea de placa bacteriana și patrunderea de resturi alimentare sub gingie, care vor duce la dezvoltarea unei infectii.

Extractie de masea de minte in sector 2 | clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

Extractie de masea de minte in sector 2

Cat dureaza recuperarea dupa extractia molarului de minte?

Extractia maselei de minte se poate realiza prin metoda clasica, daca aceasta a erupt complet, sau se poate apela la extractia chirurgicala, daca apar complicatii.

Indiferent de metoda aleasa de medicii de la Elveto-Dent.ro, pacientii trebuie sa tina cont de recomandarile acestora pentru ca recuperarea sa fie usoara si rapida. In cel mult doua saptamani, toate efectele secundare ale interventiei ar trebui sa dispara.

Prin urmare, extractia maselei de minte este necesara, chiar daca aceasta a erupt corect si inca nu creeaza probleme.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram