Care sunt principalele caracteristici pe care trebuie sa le aibă un umidometru ?

Pentru rezultate cat mai bune in agricultura niciun detaliu nu trebuie lasat la voia intamplarii. Tocmai de aceea, inainte de a se semana cerealele pentru cultura de anul urmator este bine sa se masoare umiditatea din acestea, pentru a se stabili daca sunt bune sau nu. De asemenea, umiditatea si masa hectolitrica sunt extrem de importante si inainte de depozitare, deoarece in felul acesta se pot stabili conditiile in care urmeaza sa se depoziteze cerealele.

Cum se masoara umiditatea cerealelor?

Responsabil pentru o astfel de masuratoare este un umidometru cereale. Acesta este, de regula, un aparat destul de micut care poate sa masoare cu precizie umiditatea. Evident, exista diferente intre umidometrele de pe piata, iar cei care au nevoie de un astfel de aparat trebuie sa tina cont de cateva criterii.
Printre caracteristicile de care trebuie sa se tina cont se numara si :

  • Precizia pe care o are. Este indicat ca eroarea sa nu fie mai mare de 0.5%, in asa fel incat actiunile luate sa fie cele corecte.

  • Temperatura de lucru. De regula, umiditatea cerealelor se calculeaza atunci cand temperaturile sunt destul de mari, asadar, temperatura de lucru ar trebui sa fie intre 0 si 40 de grade Celsius. Evident, cu cat intervalul este mai mare, cu atat este mai bine.

  • Numarul de cereale pentru care poate sa masoare umiditatea. Este un alt lucru important. Exista umidometre care masoara doar umiditatea in grau, in timp ce altele masoara intr-o multime de alte tipuri de cereale. Este indicata o diversitate cat mai mare, chiar daca ai nu ai decat un tip de cereale. Nu stii niciodata ce iti rezerva viitorul.

  • Dimensiuni cat mai mici. Dimensiunile decid gradul de confort pe care il are utilizatorul in momentul in care foloseste un astfel de produs. Este bine sa nu fie foarte mare si nici foarte greu. Un umidometru decent din acest punct de vedere nu are mai mult de cateva sute de grame.

Ales corect, un umidometru poate sa imbunatateasca foarte mult productivitatea in agricultura, iar acest lucru il obtine fara cheltuieli foarte mari. Un astfel de aparat poate sa fie achizitionat cu preturi mai mult decat decente din magazinele de profil.