Care sunt principalele beneficii ale exercitiilor pelviene?

Majoritatea femeilor ajung sa faca exercitii pelviene doar in momentul in care ajung sa aiba probleme. De cele mai multe ori, exercitiile kegel sunt facute dupa nastere sau atunci cand varsta isi spune cuvantul iar probleme precum scurgerile de urina sunt din ce in ce mai frecvente.

Conform medicilor, exercitiile pelviene este bine sa fie facute frecvent, inca din momentul in care o femeie atinge varsta maturitatii sexuale. Acestea nu doar ca elimina riscul de scurgeri de urina , insa vin la pachet cu o multime de avantaje, care mai de care mai interesante.

Care sunt principelele beneficii oferite de exercitiile pelviene?

  • Ajuta la imbunatatirea controlului asupra aparatului excretor. Mai exact, vezica urinara va fi mult mai usor de controlat si nu va mai aparea incontinenta urinara din cauza tusei, a stranutului sau a rasului.
  • Imbunatatesc in mod considerabil placerea din timpul contactului sexual. Statisticile arata ca femeile cu muschi pelvieni puternici au orgasm mai puternic si mult mai placut. Chiar si barbatii pot face exercitii kegel, ceea ce ii ajuta sa isi controleze mai bine ejaculare.
  • Ajuta toate organele din zona intima sa functioneze mai bine.

Cum se fac exercitiile pelviene?

In principiu, exercitiile constau in incordarea si relaxarea muschilor pelvieni pentru o perioada de 10-15 minute. Exista diverse dispozitive destinate acestor exercitii si o serie de exercitii fizice extrem de usor de facut, care ajuta. Printre exercitiile pe care le poate face oricine se numara podul din pozitia intinsa, genoflexiunile la perete, jumping jacks sau abdomenele complete.

Denumirea exercitiilor care ajuta la intarirea muschilor pelvieni este de Kegel iar medicii le recomanda din ce in ce mai des. Exista chiar si site-uri destinate exclusiv acestor exercitii, precum https://kegeltrainer.ro/, care ofera informatii utile in acest sens, produse destinate exercitiilor corecte si sustinere pentru toate persoanele care au probleme cu muschii pelvieni sau pur si simplu doresc sa imbatraneasca fara a ajunge sa aiba astfel de probleme.