Care sunt piesele care trebuie inlocuite mai des la masina ta?

16 aprilie 2018
Autor:
Digital Metrics

Nu a trecut mult timp de cand, dupa o lunga perioada de tatonari, verificari de oferte, comparatii intre diverse modele si marci, test drive si alte criterii de care ai tinut cont, ai intrat in posesia primului tau autoturism. Fie ca este vorba despre o masina nou-nouta, careia i-ai desprins „eticheta” cand te-ai urcat prima data la volanul ei sau un autoturism deja rulat, dar care intruneste toate conditiile care te-au convins pe deplin sa o achizitionezi, entuziasmul de a porni oricand si oriunde in calatorie, fara a depinde de nimeni, doar de propriul program, este firesc si caracterizeaza fiecare proaspat proprietar de masina.

Dar, indiferent de starea tehnica excelenta a masinii, la un moment dat, mai curand de cat te astepti sau dupa o perioada mai indelungata, vor aparea inevitabil  primele semne ca autoturismul tau are nevoie de anumite interventii, reparatii si schimbarea unor piese auto, mai intai din categoria celor consumabile, cu o durata de viata mai scurta fata de altele din componenta.

De aceea, este bine sa fii pregatit si familiarizat cu aceste situatii cu care te vei confrunta la un moment dat, sa iti cunosti automobilul cat mai bine, sa identifici si sa nu ignori anumite zgomote anormale care pot insemna defectiuni, sa nu amani programarea la un service atunci cand masina porneste cu dificultate, dupa multe incercari sau chiar deloc ori nu intra in viteza.

Specialistii iti vor recomanda cand iti vei face reviziile sau cand te vei prezenta pentru ca ai constatat ceva in neregula care sunt piesele auto care s-au uzat, nu mai dau randament sau sunt stricate si necesita inlocuire. Astfel, din categoria piselor care vot trebui schimbate intr-un interval de timp ceva mai scurt se numara filtrele de ulei, filtrele de aer, placutele de frana, stergatoarele, toate avand o durata de functionare optima mai redusa si pentru a ne bucura de calatorii in maxima siguranta nu pot fi utilizate fiind deja  uzate.

De asemenea, necesita schimbare in mod periodic, dar intr-un interval de timp mai mare fata de primele mentionate, bateria masinii, precum si anvelopele, in afara schimbarii lor in functie de sezon. Totodata, starea de degradare a drumurilor determina schimbarea frecventa si a altor piese auto, respectiv amortizoare, precum si a celor din categoria „bucsaraie”.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram