fbpx

Care sunt etapele realizarii unui implant dentar?

clinica stomatologica din sectorul 4

Implanturile dentare reprezinta solutia de inlocuire a unui dinte (sau mai multi) care are cel mai apropiat aspect de cel natural. Pe langa redarea rapida a aspectului estetic si a functionalitatii dintelui, implantul dentar reprezinta un tratament minim invaziv care nu creaza durere sau disconfort si care se vindeca foarte rapid. In plus, pentru a beneficia de o calitate deosebita a implantului dentar in Bucuresti, pacientii pot apela la medicii stomatologi profesionisti. ImplantologieSector4.ro este o clinica cu servicii excelente!

Cele 4 etape ale tratamentului cu implant dentar

Ca orice procedura medicala, alegerea efectuarii unui implant dentar este facuta in urma unei consultatii medicale in urma careia sunt identificate si diagnosticate afectiunile existente. Tot in aceasta etapa, pacientul primeste toate informatiile necesare referitoare la procedura ce urmeaza a fi efectuata.

In continuare, este recomandat ca pacientul sa faca analize de sange, pe baza rezultatelor acestora fiind luata decizia daca se va putea efectua un tratament complex, cum este cel de implantare unui dispozitiv de titan care inlocuieste radacina dintelui lipsa. Astfel, medicul stomatolog poate realiza, impreuna cu medicul implantolog si cel protetician, un plan de tratament.

Mai departe, pacientul este asteptat in clinica stomatologica din sectorul 4, cum este de exemplu Elveto Dent pentru asanarea cavitatii orale. Cu alte cuvinte, intreaga cavitate orala va fi curatata de infectii, indiferent ca este vorba despre carii, parodontoza sau de alta natura. Aceasta etapa va asigura un mediu steril, potrivit pentru realizarea unei proceduri chirurgicale.

Clinica stomatologica din sectorul 4 | Implant dentar in Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

implant dentar in Bucuresti

Ulterior, se poate trece la procedura de inserare a implantului dentar. Aceasta etapa finala consta in inserarea implantului din titan in osul maxilarului, printr-o interventie chirurgicala minim invaziva si nedureroasa. Dupa ce osul a crescut in jurul implantului, acesta va putea sustine o coroana, o punte sau o suprastructura. Printre avantajele apelarii la aceasta procedura, Implantologie Sector4 mentioneaza: aspect estetic, confort si siguranta, durabilitate, vorbire, masticatie si gust imbunatatite.

Ingrijirea acestui implant se realizeaza usor, precum la orice dinte natural. Astfel, pentru mentinerea sanatatii orale, pacientul trebuie sa aiba o igiena corecta si sa nu uite sa mearga periodic la consultatie.