Care sunt cele mai interesante optiuni pe care le ofera o yala inteligenta?

Siguranta a ajuns sa evolueze odata cu tehnologia. Daca in urma cu cateva sute sau mii de ani oamenii se bazau pe usi cat mai grele si pe incuietori solide din metal, care erau foarte greu de spart, astazi mizeaza pe solutii smart, cat mai discrete, insa extrem de sigure. Una dintre aceste solutii smart este yala inteligenta . Aceasta poate sa fie montata pe aproape orice fel de usa si este gandita in asa fel incat sa aduca un plus de siguranta, pe langa clasica siguranta oferita de o incuietoare buna.

Care sunt cele mai interesante optiuni pe care le ofera o yala inteligenta?

Tehnologiile de care dispune o astfel de yala sunt foarte interesante si permit accesul in interiorul locuintelor sau in interiorul cladirilor de birou prin mai multe variante:

  • Prin intermediul unei cartele. Este una dintre variantele moderne care pot fi considerate clasice. Cu ajutorul unei cartele ( de cele mai multe ori de dimensiunea unui card bancar), orice usa poate sa fie deschisa rapid.
  • Prin intermediul unui PIN. Este o alta varianta destul de veche, folosita adeseori la interfoane. Tastarea unui pin de 4 cifre este o alta solutie foarte buna, oferita de yalele inteligente.
  • Prin intermediul amprentei. In ultimii ani s-au dezvoltat din ce in ce mai mult incuietorilor personalizate, care le permit doar proprietarilor sa deschida o usa. Daca un PIN poate sa fie aflat si de o persoana straina iar o cartela poate sa fie furata cu usurinta, amprenta este unica si nu poate sa o aiba altcineva in afara de proprietarul de drept al spatiului protejat. Amprenta poate sa fie cea clasica, de pe deget, sau cea vizuala.
  • Cu ajutorul telefonului. Unele yale se pot deschide si prin intermediul telefonului.Daca se afla intr-o locatie cu acces la internet si pe mobil se instaleaza o aplicatie, accesul se poate oferi de la distanta, ceea ce creste extrem de mult eficienta unei astfel de solutii de inchidere.

Conform celor de la Make it SMART, instalarea unei Yale smart poate fi o decizie cat se poate de inteleapta, in conditiile in care se elimina nevoia unei chei clasice si se obtine un grad suplimentar de siguranta.

De cele mai multe ori, aceste Yale sunt dotate si cu elemente de alarma. Astfel, daca sunt deschise in alta modalitate decat cea aleasa de beneficiar, pot sa il alarmeze pe telefon sau chiar fonic.

In ultimii ani, costul unor Yale inteligente a scazut destul de mult, motiv pentru care merita sa fie luata in considerare o astfel de optiune.