Care sunt cele mai comune tipuri de scaune cu rotile?

Alegerea unui scaun cu rotile bun se face de fiecare data tinand cont de modelele existente si de nevoile persoanei care urmeaza sa foloseasca produsul. Pentru ca lucrurile sa fie mult mai clare, specialistii de la https://www.magazinulortopedic.ro/ ofera mai multe informatii cu privire la cele mai comune tipuri de scaune cu rotile si caracteristicile acestora.

Scaun cu rotile manual

Aceasta categorie acopera peste 10 tipuri diferite de scaune cu rotile manuale, unele sunt autopropulsate, iar altele sunt propulsate de ingrijitor. Aproape toate scaunele cu rotile din aceasta categorie sunt autopropulsate, cu exceptia scaunelor cu rotile pentru calatorii, care pot fi impinse numai de ingrijitor, deoarece dimensiunea rotii din spate nu permite utilizatorului sa manevreze singur scaunul.

Scaune cu rotile ergonomice

Aceasta serie de scaune rulante pliabile are un cadru ultra-usor, realizat din materiale speciale, care amelioreaza presiunea in intregul corp si previne problemele din zona coloanei vertebrale ce pot aparea in timp din cauza pozitiei.

Seria ergonomica de scaune cu rotile este dotata cu perne speciale, care asigura o bariera antimicrobiana, cu scopul de a proteja utilizatorul de bacterii care s-ar putea dezvolta din cauza contactului prelungit.

Scaune cu rotile foarte usoare

Aceasta categorie acopera un numar mare de optiuni si accesorii pentru scaune cu rotile variabile. Persoanele care vor sa combine stilul si performanta din domeniul scaunelor cu rotile vor alege un fotoliu rulant usor de manevrat si foarte estetic. Exista si scaune care au inclusiv suport pentru picioare ergonomic.

Scaune cu rotile pentru transport

Scaunele pentru transport sunt cele pliabile si reprezinta solutia perfecta pentru orice persoana care are nevoie de un produs usor si portabil, cu o dimensiune mai mica a rotii din spate. Pentru ca rotile acestor scaune sunt mai mici, ele sunt proiectate doar pentru a fi impinse de un insotitor si de aceea se mai numesc si scaune de companie. .

Scaun cu rotile standard

Scaunele cu rotile standard sunt cele mai frecvent utilizate tipuri de scaune rulante. Au un cadru durabil si un suport care va rezista foarte mult timp. Scaunul rulant standard, de obicei, cantareste peste 35 kg si dispune de cotiere fixe sau detasabile. Cele mai multe sunt realizate pe cadre de otel si pot fi o alegere economica si un mijloc de mobilitate utilizat pentru perioade indelungate.

Scaun cu rotile | fotoliu rulant | Magazinulortopedic.ro

scaun cu rotile

Acestea sunt cele mai comune tipuri de scaune rulante. In functie de nevoile utilizatorului, se va alege unul dintre modelele de mai sus. Cea mai buna solutie este sa fie cumparat un scaun pentru utilizarea de zi cu zi si unul pentru calatorii.