fbpx

Care sunt beneficiile masajului terapeutic pentru sanatate?

Masajul este una dintre cele mai relaxante şi liniştitoare senzaţii pe care o persoană le poate experimenta.

Astfel, din ce în ce mai multe persoane apelează la serviciile de masaj terapeutic din diferite motive, pe care noi vi le vom prezenta în acest articol. Acest timp de masaj prezintă numeroase beneficii atât asupra sănătăţii fizice, cât şi cea mintală. Înainte de a apela la serviciile persoanelor specializate în masajul terapeutic, trebuie să cunoaşteţi:

Ce este masajul terapeutic?

Acesta este un tip de masaj care implică mai multe tipuri de mişcări. Printre acestea se numără frecarea şi presarea ţesuturilor moi (precum muşchii şi ligamentele), folosind degetele, braţele şi coatele. Anumiţi profesionişti combină toate tehnicile, în timp ce alţii aleg doar o anumită tehnică. Indiferent de metoda de masare, specialiştii în masaj terapeutic se vor asigura că întregul corp este complet relaxat.

În urmă sau în timpul şedinţelor, clienţii au resimţit anumite beneficii, printre care se numără:

Reducerea nivelului de stres

Timp de secole oamenii au apelat la serviciile maseurilor, ca şi metodă anti-stres. În prezent studiile confirmă faptul că masajul poate reduce semnificativ nivelul de stres. Aceste studii au dovedit faptul că terapia prin masaj poate creşte producţia naturale de endorfine, serotonină şi dopamină, în timp ce nivelul de cortizol scade semnificativ. Totodată atât ritmul cardiac, cât şi tensiunea arterială se vor regla, ajungând la parametrii optimi.

Tensiunea musculară va scădea

Din cauza stresului şi a activităţilor cotidiene, corpul nostru este mult mai tensionat ca niciodată. Aşadar, vor exista şanse mult mai mari să apară leziuni ale spatelui, dureri şi senzaţii de disconfort la nivelul zonelor afectate. Pentru a nu suferi de aceste afecţiuni, mai multe persoane au ales să apeleze la masajul terapeutic. În acesta mod tensiunea musculară se va diminua, iar articulaţiile rigide se vor relaxa.

În anumite cazuri, masajul poate fii un bun tratament împotriva durerilor musculare sau la nivelul articulaţiilor. Indiferent dacă suferiţi de dureri musculare cronice, artrită, osteoartrită sau reumatism, masajul terapeutic va reduce semnificativ durerea din zonele afectate. Astfel, dumneavoastră vă veţi putea mişca mult mai uşor, fără a mai resimţi disconfort sau durere.

Calitatea somnului este îmbunătăţită

Menţinerea sănătăţii nu poate fi posibilă fără un program de somn adecvat. Anumite studii au dovedit faptul că terapia prin masaj reduce semnificativ apariţia insomniei şi contribuie enorm la igiena somnului. Efectul masajului terapeutic asupra calităţii somnului nu se limitează la nicio grupă de vârstă, astfel încât atât dumneavoastră cât şi familia veţi putea apela la aceste servicii. Masajul ajută la calitatea somnului deoarece în timpul sesiunilor corpul va elibera în mod natural serotonină, care va ajuta organismul să se liniştească.

Relaxare profundă

Masajul vă va ajuta să vă odihniţi, datorită faptului că reduce nivelul de cortizol din organism şi, totodată, va declanşa mai multe răspunsuri chimice ale creierului, pe care organismul le va traduce în perioade prelungire de relaxării. Astfel, masajul vă ajută să vă relaxaţi în totalitate şi vă vă face să uitaţi complet de activităţile stresante pe care le desfăşuraţi zilnic.