fbpx

Care este rolul unui sistem de ventilatie acasa si la birou?

Cu totii ne dorim sa respiram aer curat, indiferent de anotimp si locul unde ne aflam. Desi poluarea este principala cauza a bolilor astmatice si de plamani, specialistii in tehnologie pun umarul la crearea de noi sisteme care sa ne ofere aer proaspat, fara particule de praf sau alergenice, cu ajutorul carora sa ne simtim confortabil.

Pentru ca majoritatea timpului ni-l petrecem la serviciu, o buna metoda de a respira aer curat si proaspat o reprezinta sistemele de ventilatie birouri, capabile sa controleze si cantitatea de umiditate pe timpul iernii, dar si sa reduca mucegaiul si condensul din incaperi.

Cu o experienta vasta in domeniu, PranaRomania ofera o gama larga de sisteme de ventilatie, atat pentru a crea confort, cat si pentru a elimina agenti atmosferici poluanti asupra mediului. Evident, fiecare sistem de ventilatie este creat cu un scop precis, pentru a face fata conditiilor de mediu si cerintelor care se impun.

Sistemele de ventilatie industriale sunt mai rezistente si mai dure, in comparatie cu cele casnice, avand avantajul de a elimina mult mai rapid diversele impuritati din atmosfera, dar si de a intampina factori externi precum temperaturi ridicate, praf sau uniditate.

Cum se aleg sistemele de ventilatie?

Achizitia trebuie sa plece de la tipul si dimensiunea camerei in care va fi montat sistemul. Apoi se iau in calcul volumul camerei si caracteristicile aerului – daca este contaminat, curat sau poluat. De asemenea, trebuie luate in considerare si elementele legate de umiditate si temperatura, nivelul de zgomot produs de sistem, precum si tipul de alimentare (mono sau trifazat).

O alta caracteristica o reprezinta si modalitatea de control al sistemului de ventilatie, cum ar fi prin evacuare, prin introducere sau prin combinatia celor doua.

Pe scurt, sistemul de ventilatie trebuie ales in functie de categoria cladirii, dupa capacitatea de a evacua aerului si dupa volumul incaperii. Sistemele de ventilatie sunt clasificate astfel:

  • casnice – sisteme de ventilatie pentru baie, bucatarie, living sau dormitor;

  • rezidentiale

  • hoteluri

  • birouri

  • spitale

  • cladiri publice

  • sali de sport

  • scoli si gradinite.