fbpx

Care este diferenta intre calculatoare refurbished si calculatoare second-hand

calculatoare refurbished

Termenul de calculatoare refurbished a fost de foarte multe ori confundat cu cel de calculatoare second-hand sau SH. In realitate, exista cateva asemanari, dar si diferente importante intre cele doua categoriii si trebuie stabilita foarte bine granita dintre termeni, pentru ca achizitia sa fie una satisfacatoare.

Specialistii de la https://www.it-sh.ro/ explica diferentele dintre calculatoarele refurbished si cele second-hand, acestea fiind aspecte importante, care trebuie cunoscute de fiecare cumparator.

Ambele sunt calculatoare ieftine

Pentru cei care cauta calculatoare ieftine, atat cele refurbished, cat si cele SH sunt solutii foarte bune. Pentru ca au fost folosite inainte, pretul lor este maxim la jumatate fata de pretul pietei, daca produsul mai exista pe piata, daca nu, pretul este oricum unul mic, raportat la produsele similare existente in magazine. Aceasta este o asemanare intre cele doua tipuri de calculatoare, alaturi de faptul ca ambele au mai fost folosite inainte.

Calculatoarele refurbished sunt verificate de specialisti inainte de a fi vandute

Inainte de a vinde un calculator refurbished, acesta este verificat si reparat, daca este necesar, de specialistii din magazin sau de service-uri specializate. Toate componentele deteriorate sunt inlocuite si este testata buna functionare a calculatorului in diverse situatii.

In cazul in care este necesar, sunt schimbate peste 50% din componente, insa niciodata nu va fi vandut un calculator defect cu titlul de refurbished.

Calculatoarele refurbished au o garantie mai mare decat cele second-hand

De foarte multe ori, tocmai din motivul expus mai sus, calculatoarele refurbished au o garantie mai mare decat cele second-hand, iar garantia poate fi extinsa contra unui cost aditional. In cazul calculatoarelor second-hand, magazinele ofera o garantie de maxim un an, de obicei. O garantie extinsa este un mare avantaj, deoarece, in momentul in care cedeaza anumite componente, produsul poate fi returnat pentru verificari si reparatii, iar costurile vor fi suportate de magazin si nu de cumparator.

Calculatoarele refurbished sunt mai bine intretinute

De obicei sunt refurbished calculatoare care au apartinut unor firme si unor persoane juridice, in baza unor contracte si s-au intors in magazin dupa ce contractele au expirat sau conform intelegerii. Aceste calculatoare sunt mai putin solicitate si arata, de foarte multe ori, mai bine decat cele second-hand, care provin, de cele mai multe ori, de la persoane fizice care au decis sa renunte la ele.

Calculatoare ieftine | calculatoare refurbished | It-sh.ro

calculatoare ieftine

Desigur, este o foarte mare diferenta intre un calculator office in stare impecabila si un calculator care a apartinut unui gamer. Diferenta se vede si in performante, insa, unde cel din urma are de castigat, deoarece tehnologia de gaming depaseste cu mult tehnologia office.