Care este cel mai bun „smartphone” din 2021? Cinci finaliști, un singur câștigător

1 aprilie 2022
Autor:
Ori-cine

Jurnaliștii spanioli de la El Pais și-au propus să determine care a fost cel mi bun telefon al anului 2021. Mai întâi, au ales cinci modele finaliste, din rândul cărora ulterior au ales câștigătorul.

 

Ecrane mari și de calitate, camere multiple susținute de inteligență artificială și alte tehnologii pentru a garanta fotografii bune în diferite medii, cele mai noi și mai puternice procesoare pentru a obține o performanță care vă permite să efectuați orice sarcină cu ele,  iar prețul lor apropiat, în jur de 1.000 de euro, au fost principalele lor caracteristici.

 

Cele mai bune telefoane mobile high-end

 

Printre acestea, regăsim cele mai recente versiuni de modele clasice lansate:

  • Apple iPhone 13 Pro (care a obținut un scor mediu de 9,25 puncte)
  • OnePlus 9 Pro 5G (8,25)
  • Oppo Find X3 Pro 5G (7.75)
  • Samsung Galaxy S21 Ultra (8.25)
  • Xiaomi Mi 11 (7.75).

 

În cadrul testelor au fost evaluate exact aceleași criterii și care acoperă atât aspectele estetice și de construcție, cât și performanța acestora la îndeplinirea a tot felul de sarcini: vizualizarea conținutului multimedia, realizarea de fotografii, sarcini de birou, jocuri... Mai exact, este vorba despre:

 

- Construcție. Atât din punct de vedere al designului (finisaj, estetica...) cât și al materialelor folosite și al rezistenței lor generale. De asemenea, pentru confortul de utilizare.

 

- Calitatea ecranului. Toate fiind caracterizate prin suprafețe mari, prezintă diferențe în ceea ce privește tipul ecranului, tratamentul culorii... Toate acestea influențează modul în care sunt văzute atât imaginile fixe, cât și cele în mișcare.

 

- Performanță. Telefoanele high-end au cele mai bune configurații de pe piață, așa că în general oferă o performanță care nu este la standardul altor game.

 

- Aparat foto. Accentul principal este pus pe camera din spate, formată de obicei din mai mulți senzori. Diferența constă în ceea ce sunt folosite și în modul în care, datorită diferitelor sisteme și tehnologii de procesare, se confruntă cu situații dificile precum fotografia de noapte sau videoclipurile cu multă mișcare.

 

- Autonomie. În mod ideal, bateria vă permite să încheiați ziua cu o singură încărcare, folosind întotdeauna telefonul normal.

 

Aceasta nu a fost o comparație a testării tuturor produselor simultan. Mai degrabă, a fost un proiect care s-a desfășurat pe durata a luni de zile, care a făcut posibilă testarea intensivă a fiecărui mobil timp de minim trei săptămâni, în care acestea au devenit terminalul principal atât pentru muncă, cât și pentru uz privat. Cu ele s-au purtat convorbiri telefonice, apeluri video, s-a reprodus conținut multimedia și s-au consultat fotografii realizate în tot felul de setări, rețele de socializare și pagini web, au fost redate diferite titluri...

 

După teste, modelul câștigător a fost smartphone-ul iPhone 13 Pro, un terminal foarte echilibrat în care totul funcționează bine și în care nu s-au găsit decât mici puncte de îmbunătățire. Ele evidențiază fluiditatea sistemului în tot felul de sarcini și calitatea ecranului acestuia.

 

Cu un design foarte flud și cu puține noutăți (culorile disponibile sau modulul de cameră spate mai mare), iPhone 13 Pro mobil high-end se remarcă în două aspecte. Primul este ecranul său, care include ProMotion: o tehnologie care adaptează rata de reîmprospătare a imaginii în funcție de ceea ce este vizualizat. Este un sistem mai avansat decât cel pe care l-am văzut până acum la mobilele cu Android, în care aplicațiile îi spun terminalului ce frecvență ar trebui să seteze în orice moment.

iPhone 13 de pe Emag, alegeti telefonul Apple care ti se potriveste!

În acest caz, sistemul de operare însuși este cel care plasează inteligent această valoare între 10 Hz și 120 Hz în timp real: valoarea minimă corespunde imaginilor statice și cea mai mare celor cu mișcări rapide. După ce îl folosiți câteva zile, puteți observa deja diferența într-un mod substanțial când reveniți pe alt dispozitiv fără această caracteristică, ceea ce face ca imaginile să zboare atunci când redăm sau urmărim videoclipuri cu scene foarte rapide.

 

Cealaltă caracteristică este legată de cameră. Și dincolo de senzorul său triplu, care continuă să ofere rezultate foarte bune în practic toate scenariile și s-a îmbunătățit la nivel de software față de anul precedent, este vorba despre un nou mod de înregistrare cinematografică.

Accesibil din meniul principal al camerei, este activat in timpul capturii video prin detectarea protagonistilor unei scene si estomparea fundalului; ceva asemănător cu fotografiile cu efect de portret, dar în mișcare. Funcționează foarte bine și, mai interesant, poate fi personalizat în timpul înregistrării sau în post-editare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram