Care au fost cei mai bine plătiți sportivi din 2018

Top 100 al celor mai bine plătiți sportivi din lume în 2018 atingea un total de 877 de milioane de euro. Din acest total de 100 de sportivi, mai bine de jumătate dintre ei dețineau contracte de promovare și contracte de imagine cu firma Nike. Acest top și cifrele care urmează să fie afișate sunt obținute în urma unui simplu calcul însumând salariile sportivilor, primele, contracte cu branduri, colaborări și reclame. La fel și banii veniți din urma sponsorizarilor. În ceea ce privește România, unul dintre cei mai importanți sponsori pentru lumea sportului este Unibet Casino. Așadar, aceasta este lista cu cei mai bine plătiți sportivi din 2018.

1.      Floyd Mayweather

Cel mai mare cec încasat de Floyd Mayweather a fost în meciul său contra lui Conor McGregor. Mayweather a reușit să reziste 36 de minute împotriva lui McGregor, meci ce i-a adus nici mai mult nici mai puțin de 275 de milioane de dolari. Cu acest meci, sportivul a reușit să depășească impresionanta sumă de un miliard de dolari, lucru ce l-a pus în topul unde se aflau deja Michael Jordan și Tiger Woods fiind singurii care la acel moment depasisera o suma de 10 cifre.

2.      Lionel Messi

Argentinianul a hotărât că va semna un nou contract cu Barcelona până în 2021. Acest contract îi va aduce nici mai mult nici mai puțin de 80 de milioane de dolari. Adăugând la această sumă, toți banii veniți din colaborările cu Gatorade, Huawei, Pepsi și multe altele. Messi ajunge la un câștig de 111 milioane de dolari.

3.      Cristiano Ronaldo

Pe vrema când încă era la Real Madrid, această a primit 50 de milioane de dolari pentru următorii trei ani. Dar adevăratele câștiguri vin de la participant mult mai valoroși. Cristiano Ronaldo are un contract de colaborare pe viață cu Nike. Acest contract valorează nu mai puțîn de 1 miliard de dolari. La acest contract se adaugă și parteneriatele cu EA Sports și American Tourister. Dar să nu ignorăm și succesul pe care îl are cu noul său brand CR7, unde produce și vinde încălțăminte, parfumuri și jeans. Toate acestea i-au adus lui Cristiano Ronaldo, suma de 108 milioane de dolari în 2018

4.      Conor McGregor

Tot în aceeași zi, Conor a fost de asemenea unul dintre cei care a profitat la maxim de întâlnirea să cu Floyd Mayweather în acel meci de milioane. A încasat în jur de 85 de milioane de dolari din acea lupta. La acel moment dar și până în prezent, Conor McGregor are parteneriate puternice cu Burger King, Monster Energy Drink și multe altele.

5.      Neymar

Nici Neymar nu se laudă cu bani puțini. PSG a plătit colosala sumă de 600 de milioane de dolari pentru ca Brazilianul star de fotbal să poată să semneze un contract pe 5 ani cu ei. Astfel, salariul lui pe 5 ani va fi de 350 de milioane de dolari până în 2022. Neymar are și câteva colaborări puternice cu Red Bull, Gillette, și Beats by DR Dre.

Sperăm că articolul nostrum vi s-a părut interesant. Dacă știi ce colaborări mai au și alți sportivi, lasă-ne un mesaj sau un comentariu.