fbpx

Cardiologia unul dintre subiectele de dezbatere din cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor editia a II a 14 16 iunie 2012

Initiativa Sanatatea Media Group de a dezbate pe marginea problemelor de cardiologie a survenit datorita faptului ca afectiunile cardiace constituie factorul major de mortalitate in randul romanilor. Peste 80% dintre bolile cardiovasculare au drept cauza alimentatia nesanatoasa, sedentarismul si fumatul. In Romania 60% dintre decese sunt de origine cardiovasculara, doua treimi dintre romani murind de boli cardiovasculare.
In cadrul celor trei zile de conferinta se vor aborda teme legate de bolile cardiace ale adultilor cat si la ale copiilor. Astfel, in prima zi a conferintei, in data de 14 iunie 2012 se va dezbate pe marginea problemelor care cauzeaza aparitia bolilor cardiace la adulti. Se estimeaza ca in Romania exista aproximativ 60.000 de adulti cu boli cardiace congenitale, in categoria bolnavilor denumiti cardiovascular intrand toti acei pacienti care prezinta semne de imbolnavire din partea inimii si a vaselor precum si persoanele carara li se descopera o tulburare sau o leziune a inimii sau a vaselor.
In ultima zi a conferintei, in data de 16 iunie 2012, se va aborda problema managementului bolilor cronice la copii. In aceasta categorie intra si discutiile axate pe marginea solutiilor terapeutice moderne care sunt utilizate in tratamentul bolilor cardiovasculare infantile. Bolile cardiace congenitale sunt boli ale inimii prezente din momentul nasterii care pot fi remediate daca sunt tratate intr-un mod adecvat.

Conferința Naționala a Pacienților va reuni la cea de-a II-a ediție personalitați de marca din sistemul medical romanesc pentru a veni in intampinarea pacienților din Romania prin sesiuni de educație medicala, dar și prin mijlocirea dialogului cu autoritațile din domeniul sanitar. Evenimentul iți propune sa informeze si sa educe pacientii, dar și sa gaseasca solutii viabile la problemele actuale cu care se confrunta acestia.
Participanții la Conferinta Nationala a Pacientilor, ediția a II-a, vor beneficia de expertiza și opiniile unor personalitati de marca din lumea medicala. Dintre aceștia ii amintim pe Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, rector al UMF “Carol Davila” Bucuresti, Dr. Vasile Cepoi, Ministrul Sanatatii, Dr. Doru Badescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Rodica Nassar, presedintele Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, Prof. Univ. Dr. Florian Popa, membru al Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, Conf. Dr. Cristian Celea, Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, Acad. Prof. Univ. Dr. Bogdan Marinescu, președintele Societații Romane de Obstetrica Ginecologie, Conf. Univ. Dr. Laurentiu Belusica, șeful Secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgența MIRA “Dimitrie Gerota” din București, Prof. Univ. Dr. Vasile Astarastoae, președinte Colegiului Medicilor din Romania, Dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societații Nationale de Medicina Familiei.
Data limita a inscrierilor la Conferința Naționala a Pacienților este 1 iunie 2012. Inscrierile și participarea se fac in limita locurilor disponibile! Cei care doresc sa se inscrie, o pot face online pe site-ul www.infopacienti.ro la sectiunea”Inscrie-te”, prin telefon, sunand la numarul 0752. 231. 577 sau printr-un e-mail la adresa conferinta@infopacienti.ro

Sanatatea Media Group organizeaza, in parteneriat cu Alianța pentru Sanatate din Romania și Asociația Naționala pentru Protecția Pacienților, cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale a Pacienților (CNP), care va avea loc in perioada 14 – 16 iunie la Casa Universitarilor din Bucuresti.