Carbogaz rețeaua locala de benzinarii din București își confirma atenția pentru calitate prin obținerea celor mai importante certificari in sisteme integrate

Carbogaz este alternativa locală activă în București și Ilfov pentru alimentarea cu carburanți. Compania dispune de șapte stații moderne dispuse astfel încât să asigure un acces facil clienților locali. Fiecare dintre aceste stații oferă, pe lângă vânzarea propriu-zisă a carburanților și o serie de alte servicii prin care a reușit să-și consolideze treptat poziția pe piața locală, piață care manifestă o concurență foarte pronunțată, dar și o cerere în continuă creștere.
Datele oficiale arată că în București și Ilfov sunt peste 1,5 milioane de mașini, iar numărul lor a fost în continuă creștere în ultimii cinci ani. Previziunile arată menținerea trendului ascendent și pentru următorii ani. Mașina este principalul mijloc de transport pentru majoritatea bucureștenilor, așa că nevoia pentru stații de alimentare accesibile a devenit o prioritate pentru companiile din domeniu. Concurența determină jucătorii din piață să inoveze, să vină cu noi servicii prin care să aducă un plus de valoare produselor, astfel încât să reușească atragerea unei cote cât mai mari din această piață cu un potențial foarte bun pentru dezvoltarea afacerilor din domeniul vânzărilor de combustibil.
Contextul pieței cere și standarde de calitate care să asigure clientul că de fiecare dată când alege produsele sau serviciile unei stații, parte a unei rețele, va beneficia de o calitate superioară și uniformă. Acest lucru este posibil prin standardizarea tuturor factorilor care contribuie pentru ca, un client final să beneficieze de o experiență de cumpărare plăcută și completă prin care să simtă întotdeauna și plusul de valoare.
Tocmai pentru a oferi clienților săi o experiență de cumpărare plăcută și completă, indiferent că alimentează sau apelează la serviciile disponibile în fiecare dintre stațiile companiei, Carbogaz a implementat în cadrul acțiunilor și proceselor sale, sistemele de control al calității ISO 9001:2008. Astfel s-a reușit optimizarea, alinierea și uniformizarea proceselor și acțiunilor la nivelul tuturor punctelor din rețea. Astfel, rețeaua locală a devenit una dintre puținele lanțuri exclusiv locale care au implementat acest sistem de control al calității.
„În momentul în care am ajuns să se extindem la rețeaua actuală de șapte stații în București și în Ilfov, ne-am dat seama că, pentru a avea aceleași standarde în fiecare stație, aveam nevoie de un sistem integrat de menținere a calității. Am avut o serie de demersuri interne pentru a uniformiza procesele la stațiile noastre, dar rezultatele s-au văzut, dar nu s-au menținut, fiind foarte vulnerabile la orice schimbare. Așadar, am simțit nevoia unui sistem integrat cu proceduri clare, pe care angajații noștri să îl respecte pentru a ne atinge obiectivul, cel de creștere și întreținere a calității produselor și serviciilor oferite clientului.” – Diana Șerban, Director General Carbogaz.
Prin implementarea sistemului de control al calității ISO 9001:2008, Carbogaz a reușit să-și îmbunătățească și strategia comercială, prin creșterea ratei de fidelizare a clienților. Odată cu sistemele de management a calității, la Carbogaz a obținut și o serie de alte certificări pentru managementul sistemelor de protecție a mediului ISO 14001:2005. O certificare foarte importantă este cea care atesta atestă competențele companiei în ceea ce privește sistele de management a sănătății și a siguranței BS OHSAS 18001:2007 (SR OHSAS 18001:2008), sisteme care vizeaza implementarea unor standarde și respectarea unor proceduri stricte atât pe plan intern, pentru angajații companiei, cât și pe plan extern, cu orientare către clienții, colaboratorii și partenerii cu care compania intră în contact.
Despre Carbogaz
Carbogaz este o companie cu capital românesc specializată în vânzarea de carburant și în servicii conexe. Compania are o rețea de șapte stații de distribuție în București și în Ilfov, reușind să acopere o parte parte importantă a cererii din zonele în care are stații. Carbogaz se dezvoltă continuu pentru a oferi clienților produse de calitate superioară și servicii prompte.