Carbogaz: Controlul calitații carburanților este o prioritate pentru menținerea standardelor produsului oferit clientului

Carburantul, benzina sau motorina, este un element esențial pentru o exploatare a autovehiculului în cele mai bune condiții pentru o perioadă îndelungată de timp. Un carburant care respectă toate normele de calitate întreține proprietățile motorului dacă este completat, bineînțeles de o atitudine responsabilă a șoferului care exploatează autovehiculul în parametrii recomandați de către producător și respectă lucrările periodice de mentenanță specificate în graficul de revizii periodice.
Dintre toate elementele consumabile care contribuie la funcționarea unei mașini, carburantul este punctul de plecare pentru menținerea fiabilității motorului. De aceea, calitatea carburantului este strict legată de comportamentul în timp al mașinii, în special a modelelor noi. Dacă motoarele mai vechi, pe carburator și fără injecție, puteau să funcționeze foarte bine chiar și cu combustibil de calitate inferioară, motoarele noi, mai performante, pot suferi daune permanente dacă nu este folosit un combustibil de calitate. Mai mult, un carburant de calitate inferioară poate distruge definitiv motorul. Din aceste motive, piața carburanților este una care se ghidează după o serie de reglementări menite să asigure un control al calității la nivelul tuturor producătorilor, distribuitorilor și vânzătorilor de carburanți.
Astăzi este destul de greu să găsești o benzinărie care să vândă combustibil care nu se încadrează în normele legale comune, indiferent dacă este vorba de de lanțuri de stații de alimentare cu carburant sau benzinării locale.
Pe lângă aceste norme generale care trebuie respectate indiferent de condiții, fiecare stație sau rețea de stații ar putea să-și implementeze și propriile-i norme de menținere a calității carburanților, tocmai pentru a le asigura clienților un carburant sigur din punct de vedere calitativ la fiecare alimentare.
„În toate stațiile Carbogaz ne-am străduit să implementăm și să menținem standarde de calitate ridicate în ceea ce privește carburanții și nu numai. De aceea am ales cu atenție furnizorii și, periodic efectuăm noi unele verificări pentru a ne asigura că totul este în regulă. Pentru business-ul nostru calitatea este vitală. Suntem în concurență directă cu lanțurile internaționale, așa că cea mai mică ezitare din perspectiva calitativă ne-ar putea produce daune severe, atât din perspectiva imaginii și a încrederii clienților, cât și din punct de vedere financiar.” spune Diana Șerban, Director General Carbogaz.
Menținerea calității carburanților este responsabilitatea pe care și-a asumat-o Carbogaz față de clienții săi, de aceea este și principiul de bază după care se ghidează afacerea.
Despre Carbogaz
Carbogaz este o companie cu capital românesc specializată în vânzarea de carburant și în servicii conexe. Compania are o rețea de șapte stații de distribuție în București și în Ilfov, reușind să acopere o parte parte importantă a cererii din zonele în care are stații. Carbogaz se dezvoltă continuu pentru a oferi clienților produse de calitate superioară și servicii prompte.