fbpx

Carbogaz: Consumul de carburant rămâne constant la nivelul Bucureștiului în primele luni ale anului

La nivelul Bucureștiului și a zonelor din jur, consumul de carburanți a rămas relativ constant în primele două luni ale anului față de finalul anului trecut. Chiar dacă, în mod tradițional, în luna decembrie se înregistrează o cerere mai mare, în ultima lună din 2017, această cerere a fost doar cu 3% mai mare decât în lunile obișnuite.

Datele au reieșit în urma unui studiu realizat de Carbogaz, rețea locală de stații de alimentare cu carburant, care acoperă Bucureștiul și zonele rezidențiale din localitățile periurbane ale Capitalei. Studiul s-a bazat pe datele obținute din cifrele de vânzări ale celor șapte stații ale rețelei Carbogaz. Datele din luna decembrie 2017 au fost comparat cu cifrele de vânzări din lunile anterioare ale anului, și cu rezultatele centralizate ale primelor două luni din 2018. În ciuda scumpirilor pe care le-au suferit carburanții în anul trecut, cotele de consum s-au menținut constante, cu vârfuri în timpul lunilor de vară, în special în luna august, urmate de temperări ușoare.

În ciuda creșterii indicelui prețului de consum (IPC) în luna februarie 2018 față de luna decembrie 2017, creștere indicată de către Institutul Național de Statistică (INS), la stațiile Carbogaz nu au fost înregistrate scăderi în volumul de carburant consumat de către Bucureșteni. Conform INS, indicele prețului de consum pentru carburanți a fost cu 2,1% mai mare în februarie 2018 față de decembrie 2016, dar cu aproape 0,4% sub luna ianuarie a anului în curs.

Nivelurile de consum se mențin la cote ridicate deoarece bucureștenii nu sunt pregătiți să renunțe la mașinile personale pentru deplasarea urbană. Chiar dacă la orele de vârf traficul este supraaglomerat, iar locurile de parcare din zonele centrale sunt o problemă majoră, șoferii preferă mașina personală ca principal mijloc de deplasare.

Cea mai mare parte a combustibilului cumpărat se consumă în oraș, la deplasările pe distanțe relativ scurte. Cu toate acestea, numărul de kilometri parcurși este unul mai mic decât în cazul unui procentaj mai echilibrat într circulația în mediul urban și cea în afara localității.

„Menținerea la cote cât de cât constante a consumului de carburant este un semn clar al importanței pe care mașina o are în viața omului activ din București. Pentru mulți, mașina nu este doar un mijloc de transport comod, ci o unealtă cu care reușesc să își rezolve problemele curente. Nu vorbim aici de cei care oferă servicii de transport, cum ar fi taximetriștii sau curierii, ci de bucureșteanul obișnuit care merge cu mașina la serviciu. De cele mai multe ori, pe lângă drumul la serviciu, intervin și o serie de alte trasee curente, cum ar fi ducerea și aducerea copiilor de la școală și de la activitățile extrașcolare, mersul la cumpărături etc. Mașina este unealta care facilitează îndeplinirea acestor sarcini comod și rapid. O mare parte dintre mașinile din traficul bucureștean sunt utilizate intensiv, de aici decurgând și această constanță în cantitățile de carburanți consumate”, spune Diana Șerban, Director General Carbogaz.

Carbogaz are în desfășurare o serie de planuri de extindere a rețelei și, implicit a acoperirii pe care o asigură la nivel local. Unele dintre stațiile noi din rețea sunt în curs de finalizare, în timp ce alte stații sunt în faza de concept și proiect.

Despre Carbogaz

Carbogaz este o companie cu capital românesc specializată în vânzarea de carburant și în servicii conexe. Compania are o rețea de șapte stații de distribuție în București și în Ilfov, reușind să acopere o parte parte importantă a cererii din zonele în care are stații. Carbogaz se dezvoltă continuu pentru a oferi clienților produse de calitate superioară și servicii prompte.