Caracteristicile tehnologiei blockchan și expertiza unui expert blockchain

10 aprilie 2022
Autor:
IzzyReduceri

Tot mai mulți investitori se orientează către investițiile din mediul online. Ascensiunea token-urilor nefungibile (NFT-urile) și ale valutei cripto au avut rolul lor în dezvoltarea acestui interes. Pentru investitorii români, punctul de interes ia forma tehnologiei blockchain și a modului în care aceasta funcționează. Astăzi vom discuta despre această tehnologie, și despre importanța expertizei unui expert blockchain în această situație.

Pentru început, ce este această tehnologie blockchain și cum funcționează ea?

Un blockchain este un sistem care stochează informații. Este precum memoria unui calculator pe care poți stoca diverse informații. În comparație cu un calculator, care poate fi ușor prădat de hackeri, un sistem blockchain este mai dificil de manipulat. Informații sunt cu greu schimbate sau accesate de către surse necunoscute.

Un blockchain este, practic, un registru pe care sunt stocate tranzacțiile desfășurate cu valută cripto sau NFT. Este registru este duplicat și distribuit pe întreaga rețea de sisteme în care se regăsesc blockchain-urile. Fiecare block din lanț conține un număr de tranzacții, iar fiecare block nou este adăugat altuia.

Deoarece un blockchain este securizat, utilizatorii acestuia își pot da seama dacă un block a fost schimbat sau „atacat” de hackeri. Dacă aceștia ar fi să corupă un sistem blockchain, ar trebui să modifice fiecare block din lanț, distribuit pe întregul sistem. Ceea ce ar fi aproape imposibil pentru oricine.

Cum se realizează tranzacțiile cu valută cripto sau NFT prin intermediul tehnologiei blockchain?

Precum tranzacțiile desfășurate de o bancă normală, sunt anumiți pași care trebui urmați. Pentru a vă ușura lectura, vă vom prezenta modul în care acest proces de realizează:

  1. O nouă tranzacție este introdusă;
  2. Acea tranzacție este apoi transmisă unei rețele de calculatoare distribuite pe întregul glob;
  3. Această rețea de calculatoare verifică dacă tranzacția este validă sau nu;
  4. În momentul în care verificarea tranzacției este finalizată, aceasta este adunată în mai multe block-uri;
  5. Aceste block-uri sunt apoi înlănțuite pentru a crea un istoric al tranzacțiilor, care este un lanț permanent;
  6. Tranzacția este completă.

Validarea tranzacțiilor introduse sau înregistrările făcute pe un block se realizează doar dacă majoritatea rețelei descentralizate o acceptă. Pentru prevenție, blockchain-urile sunt securizate de anumite mecanisme precum „proof of work (PoW)„ sau „proof of stake (PoS)”. Aceste mecanisme permit acceptarea tranzacțiilor și când nodurile nu sunt în pe poziție.

Blockchain vs. Bănci: care sunt avantajele și dezvantajele unui blockchain

Blockchain-ul funcționează precum o bancă. Introduci o tranzacție, apoi banca se ocupă de restul. Bineînțeles, aici intervin anumiți factori: intervalul orar de funcționare a băncii, taxe tranzacționale și multe altele. Un blockchain nu se confruntă cu asemenea probleme, iar în rândurile de mai jos veți afla cum se caracterizează acesta.

În primul rând, pentru a face tranzacții cu bitcoin, de exemplu, ai nevoie doar de conexiune la internet. În schimb, la o bancă sunt necesare un cont bancar, identificare primită de la guvern etc. De asemenea, blockchain-ul este activ 24/7, și nu trebuie să aștepți la rând precum la bancă.

În al doilea rând, tranzacțiile cu bitcoin se desfășoară într-un timp relativ scurt. Dacă băncile finalizează tranzacțiilor în minim 24 de ore, pentru blockchain aștepți un maxim de 15 minute. De asemenea, blockchain este puțin mai sigur decât o bancă. Securitatea este în crescută cu cât rețea este mai mare.

Apelarea la un birou de avocatură cu experți blockchain este esențială

Investițiile și tranzacțiile de orice tip au și punctele lor slabe. Securitate scăzută, posibilitatea pierderilor, apariția unei entități terțe etc. Din acest motiv, este bine să luăm în considerare consultanța juridică a unui birou de avocatură. Aici intervine echipa Buju Stanciu & Asociații, o echipă tânără de experți ambițioși.

Lumea digitală vine la pachet cu dezavantajele sale. Actele de vânzare-cumpărare pe în mediul online nu vin fără riscuri. Din aceste considerente, consultanța juridică a unui birou de avocatură este esențială. Buju Stanciu & Asociații este echipa la care puteți apela cu încredere cu privire la informații despre tehnologia blockchain.

În afară de aspectele care țin de investiții în lumea digitală, acest birou de avocatură oferă consultanță juridică și pentru:

  • Protecția datelor cu caracter personale (GDPR – general data protection regulation);
  • Comerț online (de la întocmirea documentelor pentru găzduire a paginii web până la contractele de licențiere software);
  • Investiții și start-upuri.
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram