Cand un implant dentar este cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor lipsa?

10 februarie 2020
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Inserarea unui implant dentar in Bucuresti este una din cele mai bune solutii de inlocuire a dintilor cazuti sau pierduti. Motivele pentru care oamenii isi pierd dintii sunt numeroase, de la banale accidente sau incidente petrecute pe strada, in scoala sau acasa, pana la boli si afectiuni care duc la necesitatea extractiilor dentare. Chiar si o carie netratata la timp sau un detartraj neefectuat la timp pot reprezenta motive suficient de intemeiate pentru inlocuirea dintilor cazuti cu implanturi dentare. Neinlocuirea acestora poate avea repercursiuni grave asupra esteticii, masticatiei, vorbirii, increderii in sine si sanatatii pacientului.

Care este candidatul ideal pentru lucrarea de implant dentar in Bucuresti

Teoretic, in urma unei extractii dentare, aproape oricine poate fi candidatul ideal pentru un implant dentar. Practic, acest lucru nu este valabil chiar in toate cazurile, existand unele afectiuni care impiedica pacientii sa opteze pentru un implant. Implantul dentar este un surub metalic plasat in osul maxilarului sau mandibulei cu rolul de a inlocui fosta radacina dentara.

Inserarea implantului, sustin specialistii https://plazadent.ro, se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau, in cazul in care starea de sanatate a pacientului permite, imediat dupa extractie si reprezinta o interventie chirurgicala simpla care nu dureaza mai mult de cateva zeci de minute.

Implantul dentar va avea atasata o alta piesa metalica deasupra caruia medicul va putea plasa coroana, puntea sau proteza dentara care va inlocui dintele, maseaua sau dintii lipsa. Titanul de inalta puritate, compatibil cu corpul uman este metalul din care se lucreaza cel mai adesea implantul.

Implant dentar in Bucuresti | extractii dentare | Plazadent.ro

implant dentar in Bucuresti

Pacientii care au unul sau mai multi dinti lipsa reprezinta candidatii ideali pentru implantul dentar, insa fiecare situatie este evaluata individual, in mod personalizat, pentru a informa pacientul de cate implanturi are acesta nevoie si daca exista si alte variante de tratament, care este costul total al implantului, iar lista poate continua.

Cei care nu pot apela la varianta unui implant dentar au contraindicatii locale, ce au legatura cu cantitatea sau calitatea osului receptor, cu pozitia sinusului maxilar sau a unor vase si nervi, cu igiena deficitara, sau contraindicatii generale, daca au legatura cu boli precum diabetul, afectiuni ale sangelui, tesutului osos, iar lista poate continua.

In vederea inserarii unui implant dentar in cele mai bune conditii, este bine ca pacientii sa respecte protocolul si sa faca radiografiile speciale si analizele de sange recomandate de medic.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram