Cand trebuie sa schimbam instalatia electrica?

Pentru ca depindem de energia electrica si majoritatea electrocasnicelor functioneaza doar pe baza de curent trebuie sa fim atenti la cel mai mic indiciu ca instalatia trebuie schimbata. Asadar, ti se ard becurile si prizele foarte des? Iata primul semn ca sistemul electric nu functioneaza corespunzator. Nu toate defectiunile  sunt majore, multe dintre ele se remediaza foarte repede, dar sunt multe care pot pune viata in pericol, un scurtcircuit poate declansa un incendiu imediat. Apeleaza la un electrician si schimba-ti instalatia electrica veche, alege intotdeauna cabluri de cupru Constanta pentru siguranta familiei si locuintei tale.

De ce trebuie schimbata instalatia electrica? Multe blocuri sunt construite inainte de anii 80’, cand o masina de spalat, un frigider si un televizor erau singurele electrocasnice, pe care desigur nu le puteai folosi in acelasi timp pentru ca sarea siguranta. Astazi familiile au nevoie de cel putin 2 televizoare, calculator, cuptor cu microunde, frigider, aer conditionat si lista poate continua. Asta presupune ca instalatia veche nu poate sustine nevoile omului modern, de aceea trebuie inlocuita. Schimbarea instalatie presupune inlocuirea firelor, adaugarea de prize duble cu impamantare si interupatoare.

Daca aveti orice mic dubiu cu privire la functionarea corecta a instalatiei electrice apelati la un electrician pentru a va asigura ca circuitele din casa sunt corect functionale si pot suporta consumul electric din locuinta. Verificati fiecare priza tripla, dubla sau simpla din locuinta pentru a izola zona respectiva si a evita un eventual accident.