Cand stii ca trebuie sa schimbi anvelopele

Orice componenta a masinii are o durata de viata dupa care trebuie sa fie schimbata, pentru ca performantele ei nu mai sunt prezente sau chiar poate aduce daune masinii si scade drastic siguranta condusului. O componenta de acest tip o reprezinta setul de anvelope, care o durata de viata limitata influentata in principal de catre numarul de km parcursi si stilul de condus pe care il aveti. Daca obisnuiti sa conduceti sportiv, cu franari si accelerari bruste, durata de viata a anvelopelor tinde sa se diminueze considerabil in comparatie cu un stil de condus preventiv.

Este important sa nu amanati montarea unor anvelope noi pe masina atunci cand acelea vechi sunt uzate. Condusul cu anvelope uzate poate avea foarte multe dezavantaje si creste riscul de accident considerabil. Cum va dati insa seama cand un set de anvelope necesita schimbat. Va prezentam o serie de factori ce pot fi urmariti si care daca sunt prezenti sunt o dovada ca anvelopa trebuie schimbata.

  • martori de uzura

Fiecare anvelopa are prezente pe banda de rulare, aproape de baza cauciucului, o serie de blocuri de cauciuc care se numeste martori de uzura. Cand banda de rulare ajunge la nivelul lor, inseamna ca este mai mult decat recomandat sa montati cauciucuri noi pe masina, profilele curent nemafiind intr-o stare necesara pentru un condus sigur si pentru o performanta ridicata a masinii.

  • starea flancului

Daca depistati pe flanc mici crapaturi, pe toata suprafata flancului, acestea sunt o dovada a varstei inaintate a cauciucului si a pierderii elasticitatii din cauza expunerii indelungate la razele soarelui. In acest caz, anvelopele isi pierd performantele si cauciucul isi pierde o mare parte de proprietati, care garanteaza o buna functionare in conditii de viteza.

  • comportamentul pe timp de ploaie

O capacitate importanta a cauciucurilor o reprezinta eliminrarea rapida a apei de pe suprafata de contact, astfel incat riscul de acvaplanare este scazut considerabil. Daca observati ca masina tinde sa piarda controlul de fiecare data cand conduceti pe ploaie, este mai mult decat necesar sa montati anvelope auto noi de urgenta pe masina, iar daca nu aveti capacitatea financiara in acel moment, este recomandat sa conduceti cu viteza scazuta in timp ce ploaua daca aveti anvelope uzate.

Un set de anvelope potrivit va face mereu diferenta, indiferent de stilul de condus pe care il aveti, simtindu-se atat in sustinerea pe care masina o are in timpul virajelor cat si in cazul accelerarilor bruste sau a franarilor de urgenta. Puteti cumpara anvelope online la un pret accesibil pentur orice buget si dimensiune.