Cand stii ca trebuie sa schimbi anvelopele

Perioada dinainte de inceperea iernii este aglomerata pentru toti soferii. Masinile trebuie pregatite pentru noul sezon de iarna, asta insemnand verificarea lichidelor si a articulatiilor pentru a verifica daca sunt in stare buna si pot trece cu brio sezonul rece. O schimbare esentiala trebuie sa fie si montarea unor anvelope iarna potrivite pentru noul sezon, care sa faca fata precipitatiilor sub forma de zapada sau polei. Marea majoritate a soferilor au deja un set de anvelope de iarna de la sezonul trecut de iarna, insa starea lor este esentiala pentru a putea analiza daca mai poti fi remontate pe masina si conduse in noul sezon sau necesita cumpararea unui nou set de anvelope auto pentru a putea conduce in siguranta si cu o performanta marita.

Inainte de a le monta pe masina, este important sa faceti o inspectie atenta atat la starea flancului pe exterior cat si la forma benzii de rulare, pentru a vedea daca prezinte urme de uzura intensa sau deformari ce pot motiva montarea unor noi cauciucuri auto. La ce sa fiti atenti cand analizati anvelopele si ce factori sa urmariti:

  • starea flancului

Flancul anvelopei este la fel de important precum banda de rulare, insa multi soferi neglijeaza aspectul si starea lui. Forma si integritatea flancului este un bun indicator al sanatatii cauciucului si al duratei de viata pe care o mai are. Daca sunt prezente mici rupturi pe flanc, denumite rupturi meteo, inseamna ca anvelopa a fost afectata de razele soarelui si integritatea cauciucului este scazuta dramatic. Un alt aspect de urmarit sunt galmele sau rupturile majore in flanc, care de asemenea scad siguranta condusului si maresc riscul de explozie. Este recomandat, daca depistati unul din aceste deformari, sa montati anvelope auto noi.

  • starea benzii de rulare

Banda de rulare este un factor important de urmarit, in special in timpul iernii, cand inaltimea benzii de rulare este cruciala pentru ca anvelopele sa poata rula la performanta ridicata pe zapada. Daca observati ca inaltimea profilului este scazuta considerabil, sub o limita de 1.6 mm, este mai mult decat recomandat sa montati cauciucuri noi de urgenta. Sub acel prag, sunteti susceptibili atat de amenda contraventionala, iar performanta masinii are de suferit.

  • tipul de uzura

Socurile mecanice din cauza drumurilor de proasta calitate duc in timp la defectiuni la partea de directie si asta duce la o uzura inegala, pe o parte sau alta a anvelopelor. Din acest motiv, trebuie sa refaceti sistemul de directie si sa montati anvelope noi, pentru un condus sigur si pentru o performanta ridicata.

Daca sunteti pusi in situatia de a achizitiona pneuri noi, recomandarea noastra este sa optati pentru anvelope ieftine online, fiind cea mai rapida si eficienta metoda de a cumpara anvelope. Avantajele achizitiei de anvelope din online sunt nenumarate, fiind mult mai avantajos in comparatie cu achizitia de cauciucuri de la un magazin fizic clasic.